Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ζεσταίνουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
- Όταν κάψουν, προσθέτουμε τα στήθη του κοτόπουλου –αφού τα αλατοπιπερώσουμε– και τα ροδίζουμε απ’ όλες τις πλευρές.
- Τα αφαιρούμε και τα κρατάμε σε ένα πιάτο.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα την καρκάσα, το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι, τις σκελίδες σκόρδου ολόκληρες και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά – δεν θέλουμε να πάρουν χρώμα, απλώς να «ιδρώσουν» λίγο.
- Σβήνουμε με το κρασί και, όταν εξατμιστεί σχεδόν όλο, ρίχνουμε το νερό και τους κύβους.
- Αφού πάρουν βράση, βάζουμε και το θυμάρι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό.
- Αφαιρούμε την καρκάσα.
- Κάνουμε λεία τη σούπα στο μούλτι ή με το ραβδομπλέντερ, την αδειάζουμε πάλι στην κατσαρόλα και τη σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά. Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε τα στήθη κοτόπουλου, το γάλα και τον χυμό λεμονιού.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το τυρί, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σούπα να πήξει για 10 λεπτά.
- Τη σερβίρουμε με θυμάρι, τριμμένο κασέρι και αμύγδαλα και τη συνοδεύουμε με τις πίτες, αφού τις έχουμε περάσει λίγο από το τηγάνι να τραγανίσουν.
Συστατικά
- 450 γρ. στήθος κοτόπουλου, χωρίς κόκαλο και πέτσα, κομμένο σε κύβους 1 εκ.
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 καρκάσα από κοτόπουλο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
- 1 καρότο, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
- 2 στικ σέλερι, καθαρισμένα από ίνες και κομμένα σε κομμάτια
- 2 σκ. σκόρδου
- 100 γρ. λευκό κρασί
- 700 γρ. νερό
- 2 κύβους ζωμού κοτόπουλου
- 10 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι + έξτρα για το σερβίρισμα (μόνο τα φύλλα)
- ½ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. πιπέρι
- 250 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
- χυμό από 1 λεμόνι
- 100 γρ. κασέρι, τριμμένο + έξτρα για το σερβίρισμα
- αμύγδαλα, ελαφρώς σπασμένα, για το σερβίρισμα
- 2-3 αραβικές πίτες, κομμένες σε τριγωνάκια, για το σερβίρισμα