Θέμης Χειμάρας: “Όσες περισσότερες «φωνές», τόσο καλύτερα αποτελέσματα!

79 0

Στη 2η διαβούλευση που πραγματοποιεί η Περιφέρειά μας για το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2021-2027, με τη συμβολή της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης, είχα την ευκαιρία να επισημάνω πως:

1. Η Στερεά Ελλάδα, αδικημένη στα προηγούμενα ΕΣΠΑ εξαιτίας του Στόχου 2, έχει διπλασιάσει τα κονδύλια για τη νέα περίοδο, τα οποία ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ για δράσεις ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας, της εργασίας, του πρωτογενούς τομέα και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.
2. Είναι κρίσιμο να χρηματοδοτηθούν τάχιστα μελέτες για έργα και υπηρεσίες από την τρέχουσα περίοδο, κυρίως στον Αγροτικό τομέα, ώστε να μπορέσουμε να απορροφήσουμε τους πόρους αυτούς.
3. Συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία του, το Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρήσεων θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση ενός μηχανισμού ταχείας ενίσχυσης των επιχειρήσεων.
4. Ο σχεδιασμός Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης για τις Λουτροπόλεις της Περιφέρειας, να επεκταθεί και σε όλες τις ιαματικές πηγές, ανοίγοντας σημαντικές προοπτικές τοπικής ανάπτυξης.
5. Η σύνδεση της Λαμίας και των άλλων πόλεων της Περιφέρειας με το Φυσικό Αέριο θα σημάνει την προσέλκυση ενεργοβόρων επιχειρήσεων, άρα και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
6. Η επιχειρηματικότητα να συνδεθεί με την καινοτομία και τα ψηφιακά εργαλεία ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστική και αποδοτική.

Πολλά συγχαρητήρια στον Περιφερειάρχη μας Φάνη Σπανό και τους συνεργάτες του για την εξαιρετική δουλειά”.

Related Post

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Νέο έργο προϋπολογισμού 1.500.000 € για το οδικό δίκτυο της κεντρικής Εύβοιας

Posted by - 15 Νοεμβρίου 2021 0
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, δημοπράτησε και συμβασιοποίησε έργο, αρχικού προϋπολογισμού 1.500.000 €, για την συντήρηση του οδικού δικτύου της…

Έντονο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας έδειξε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey R. Pyatt

Posted by - 22 Νοεμβρίου 2021 0
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, υποδέχθηκε νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021, στην έδρα της Περιφέρειας στη Λαμία, τον…

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *