ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλη ήττα Πολάκη στη Νομαρχιακή Χανίων

101 0

Μεγάλη ήττα υπέστη στις εκλογές της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων η ομάδα του Παύλου Πολάκη.

Συγκεκριμένα, στις εκλογές για την Νομαρχιακή Επιτροπή που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα (Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη) η «εκλεκτή» του βουλευτή Χανίων έχασε κατά κράτος από τον υποψήφιο που στήριξε η ομάδα του Γιώργου Σταθάκη μαζί με την «Ομπρέλα» (53, πρώην προεδρικοί, Παπαδημούλης).

Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανακοινώνει αποτελέσματα, παρά μόνο με αλφαβητική σειρά όσους έχουν εκλεγεί, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Χανίων, Παπανδρέου Ανδρέας κατάφερε να επανεκλέγει με 150 ψήφους, έναντι της Ελένης Γιακουμάκη (είχε τη στήριξη του Πολάκη) η οποία έλαβε μόλις 35.

Ενδεικτικό της νίκης των «αντι-πολακικών» είναι το γεγονός ότι κατάφεραν να εκλεγούν στο όργανο τόσο ο έμειναν οι Βασίλης Λιβάνιος και Αντώνης Βάσαλος, άνθρωποι που θεωρούνται πολύ κοντά στον Παύλο Πολάκη. Αλλωστε, μόνο 6 από τους 23 εκλεγμένους θεωρούνται του περιβάλλοντος του βουλευτή Χανίων

Σημειώνεται, ότι στη Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων επικρατεί μεγάλη σύγκρουση ανάμεσα στις δύο πλευρές, σε σημείο που οι καλά γνωρίζοντες τα όσα συμβαίνουν χαρακτηρίζουν το κλίμα «παραλυτικό».

Τα ονόματα της νέας Νομαρχιακής

Αναντιστοιχία με το αποτέλεσμα των εκλογών
Η εσωκομματική ήττα της ομάδας του Παύλου Πολάκη, πάντως, προκαλεί έκπληξη καθώς ο βουλευτής Χανίων κέρδισε με μεγάλη άνεση την έδρα στις τελευταίες εκλογές, έναντι του Γιώργου Σταθάκη. Ορισμένοι, μάλιστα, θεωρούν ότι το συγκεκριμένο αποτέλεσμα είναι ενδεικτικό της αναντιστοιχίας που υπάρχει ανάμεσα στον σκληρό πυρήνα των οργανωμένων μελών του ΣΥΡΙΖΑ και στους ψηφοφόρους του κόμματος της αντιπολίτευσης.

Οι εκλογές των Νομαρχιακών Επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθούν την επόμενη εβδομάδα με τις εκλογές στην Αττική. Ηδη, εντός του κομματικού μηχανισμού επικρατεί αναβρασμός καθώς οι Νομαρχιακές Επιτροπές θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικές στη μάχη ελέγχου που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κουμουνδούρου.
Πηγή: iefimerida.gr

Related Post

Συνεχίζεται απρόσκοπτα η υποβολή αιτημάτων για την ενίσχυση ύψους 126 εκατομμυρίων ευρώ στους ελαιοπαραγωγούς της χώρας μας έπειτα από παρέμβαση του Μ. Βορίδη

Posted by - 23 Νοεμβρίου 2020 0
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης με γνώμονα τον εκσυγχρονισμό και τη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών όλων των εποπτευόμενων…

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *