Σπουδαία κίνηση από την μεγάλη κυρία της ελληνικής πάλης, Μαρία Πρεβολαράκη, η οποία λίγες ώρες μετά τον θρίαμβο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αποφάσισε να διαθέσει μέρος του πριμ της στη νέα γενιά του αθλήματος.
Η Μαρία Πρεβολαράκη, με ανακοίνωσή της το Σάββατο (12/4), έκανε γνωστό πως θα διαθέσει μέρος του πριμ της από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πάλης στη νέα γενιά του αθλήματος.
Πρεβολαράκη: “Πιστεύω έχω πείσει τη νέα γενιά αθλητών να μην τα παρατάει”
Μόλις λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πάλης στη Μπρατισλάβα, η Μαρία Πρεβολαράκη αντί να… πανηγυρίζει, έδειξε μεγαλείο ψυχής σκεπτόμενη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νεαροί αθλητές.
Όπως γνωστοποίησε η ίδια, θα διαθέσει μέρος του πριμ από τον χορηγό της για το χρυσό μετάλλιο σε κάθε νέο αθλητή-τρια της πάλης U15 και U17 που κατέκτησε μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Υπενθυμίζεται, ότι για να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο η Μαρία Πρεβολαράκη νίκησε το νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης στην κατηγορία των 53κ., Αντρέα Μπεατρίς Άνα, ενώ μία ημέρα νωρίτερα ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ είχε χαρίσει επίσης στην Ελλάδα το χρυσό μετάλλιο.
Αναλυτικά η ανάρτηση της Μαρίας Πρεβολαράκη:
“Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας για τα μηνύματα που λαμβάνω. Το μετάλλιο αυτό θέλω να το αφιερώσω στην νέα γενιά των αθλητών, που πιστεύω τους έχω πείσει να μην τα παρατάνε και να επιμένουν για τους στόχους τους.
Θα αναφερθώ ειδικά στην νέα γενιά των αθλητών της πάλης που και αυτοί όπως και εγώ συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε να κατακτούμε μετάλλια για την χώρα μας και το άθλημά μας αλλά δυστυχώς για τα έτη 2022 έως και σήμερα δεν έχουμε λάβει ακόμη καμία επιβράβευση (πριμ η οδοιπορικά)από την ομοσπονδία μας για τα μετάλλια που έχουμε φέρει αυτά τα χρόνια.
Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να προσπαθείτε να φτάσετε τους στόχους σας, να τα καταφέρνετε αλλά να μην έχετε λάβει τόσα χρόνια μια επιβράβευση των κόπων σας.
Κάνω έκκληση στην ομοσπονδία ,γιατί μόνο όταν φέρνεις μια μεγάλη διάκριση έχεις την δύναμη να ακουστείς, να μας καταβάλει επιτέλους τις οικονομικές επιβραβεύσεις για αυτά τα σχεδόν 4 χρόνια που μας έχει απλήρωτους ώστε να μπορεί και η νέα γενιά Ελλήνων αθλητών που μας κάνουν περήφανους να συνεχίσει με αξιοπρέπεια την προσπάθεια της.
Θέλουν κίνητρο τα νέα παιδιά για να συνεχίσουν την προσπάθεια τους…δεν έχουμε περιθώρια να χαθούν και άλλα νέα ταλέντα.
Πρώτη εγώ επειδή ξέρω πόσο δυσάρεστο είναι να πετυχαίνεις και να περιμένεις τόσα χρόνια να επιβραβευτούνε οι κόποι σου, θα διαθέσω ένα πόσο για κάθε νέο αθλητή-τρια της πάλης U15 και U17 που κατέκτησε μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο πρωτάθλημα αυτές τις χρονιές, από το πριμ μεταλλίου που θα λάβω από τον μεγάλο μου χορηγό την @stoiximan για να δώσω ένα μικρό κίνητρο σε αυτά τα παιδιά που δεν έχουν πάρει ακόμη τίποτα. Ελπίζω και η ομοσπονδία να πράξει τα δέοντα.”