Στήριξη στο Δήμο Λοκρών από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με 75.000 μάσκες

59 0

Σε μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη αναφορικά με την πορεία εξάπλωσης της πανδημίας του Covid-19 στη χώρα η Μαλεσίνα του Δήμου Λοκρών έχει πληγεί με τη διασπορά του ιού σε εκατοντάδες κατοίκους της. Δεκάδες εξ αυτών νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Λαμίας και κοινός στόχος όλων των αρμοδίων αρχών είναι η αποκατάσταση της υγειονομικής κατάστασης της περιοχής.

Τα μέτρα που λήφθηκαν είναι αντίστοιχα της έκτασης της διασποράς στην Κοινότητα και σαν στόχο έχουν τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Τα μέτρα όμως δεν αρκούν αν δεν εφαρμοστούν ή δεν αλλάξει η κακή νοοτροπία περιφρόνησης της επικινδυνότητας του Covid-19 και απαξίωσης των μέτρων προφύλαξης και ατομικής προστασίας.

 

Τη Δευτέρα 1η Μαρτίου στη διάρκεια της επίσκεψης του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού στη Μαλεσίνα ο Δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές, στη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, ζήτησε τη στήριξη της Περιφέρειας μέσω δυο τρόπων: αφενός με την υποστήριξη των δράσεων δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ Φθιώτιδας από την ομάδα Covid-19 της Περιφέρειας και αφετέρου με διάθεση, ως πράξη συμβολισμού για την ανατροπή της κακής νοοτροπίας, δωρεάν μασκών μιας χρήσης σε όλο το πληθυσμό της Μαλεσίνας.

Χθες, Πέμπτη 4 Μαρτίου ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παρέδωσε στο Δήμαρχο Λοκρών Θανάση Ζεκεντέ 75.000 μάσκες μιας χρήσης για να διατεθούν δωρεάν στους κατοίκους της Μαλεσίνας και αύριο Παρασκευή η ομάδα Covid-19 της Περιφέρειας θα διενεργήσει δειγματοληψία με rapid tests στο Θεολόγο της Δ.Ε. Μαλεσίνας, παράλληλα με τον ΕΟΔΥ Φθιώτιδας στη Μαλεσίνα.

Η καλή συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας έχει ως στόχο να στηρίξει σε αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο τους κάτοικους της Μαλεσίνας που δοκιμάζονται από την πανδημία.

Πηγή: https://tvstar.gr/sterea-ellada-articles/126769-stiriksi-sto-dimo-lokron-apo-tin-perifereia-stereas-elladas-me-75-000-maskon

Related Post

Επικοινωνία Τσιόδρα με Αρμπέρ: Ξεκινά κλινική δοκιμή του ισραηλινού φαρμάκου στην Ελλάδα

Posted by - Φεβρουάριος 12, 2021 0
Τηλεφωνική συνομιλία είχε νωρίτερα ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας με τον Ισραηλινό καθηγητή Ναντίρ Αρμπέρ, ο οποίος παρασκεύασε το πρωτοποριακό φάρμακο…

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *