ΠΣΑΠ κατά κυβέρνησης: «Η πολιτική σας ισοδυναμεί με τη δολοφονία του ποδοσφαίρου»

127 0

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε ο ΠΣΑΠ κατά της κυβέρνησης και της πολιτικής που ασκεί στο ποδόσφαιρο με αποτέλεσμα Super League 2 και Football League να μην έχουν αρχίσει ακόμη.

Ο ΠΣΑΠ πήρε επίσημη θέση για τα πρωταθλήματα των Super League 2 και Football League τονίζοντας τις λάθος αποφάσεις που έχουν πάρει οι αρμόδιοι:

«Όταν σε όλη την Ευρώπη ο επαγγελματικός αθλητισμός συνεχίζει κανονικά, στην Ελλάδα ακόμη παλεύουμε για το αυτονόητο και σήμερα, 5 Ιανουαρίου 2021, δεν ξέρουμε πότε θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα της Super League 2 & Football League για τη σεζόν 2020/21!

Δυστυχώς η πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση της χώρας μας στο ποδόσφαιρο ισοδυναμεί με τη δολοφονία του. Χωρίς εισαγωγικά.

Πανδημία υπάρχει σε όλη την Ευρώπη αλλά μόνο στην Ελλάδα δύο από τα τρία επαγγελματικά πρωταθλήματα παραμένουν ανενεργά, παρότι έχει κατατεθεί το ίδιο ακριβώς υγειονομικό πρωτόκολλο με το μοναδικό ενεργό πρωτάθλημα, εκείνο της Super League 1.

Κύριοι της κυβέρνησης, το μοναδικό σκεπτικό της απόφασής σας είναι το «λάθος μήνυμα προς την κοινωνία», όπως και οι ίδιοι αποδέχεστε, γιατί επιδημιολογικά είναι πλέον ξεκάθαρο από όλους ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα διασποράς του κορονοϊού ή δημόσιου κινδύνου, σε ενδεχόμενο άνοιγμα των Super League 2- Football League. Είναι πέρα από κάθε λογική το να μην επιτρέπεται να ανοίξει κάτι στο οποίο κυριαρχούν τα μέτρα πρόληψης και προστασίας και έχει αποδείξει στην πράξη ότι μπορεί να λειτουργήσει.

Πρέπει να καταλάβετε ότι αυτό είναι το πραγματικό λάθος μήνυμα. Στις 02.12.2020, στην παρέμβασή μας στην υγειονομική επιτροπή, οι λοιμωξιολόγοι μας μετέφεραν με βεβαιότητα πως έχουν συμβουλευτικό ρόλο προς την κυβέρνηση και ποτέ δεν είχαν ή έχουν την εξουσία της απόφασης, κάτι που έγκεινται αποκλειστικά και μόνο σε εσάς, μαζί με όλη την ευθύνη για αυτό που θα ξημερώσει από εδώ και στο εξής.

Ακόμη και αν δεχτούμε ότι στις επόμενες μέρες θα μπορούν να ανοίξουν τα πάντα, πώς γίνεται να μην αντιλαμβάνεστε πως για εμάς δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί κάτι ανάλογο, αφού θα χρειαστούμε το λιγότερο ακόμη έναν μήνα ώστε να προετοιμαστούμε για τους επίσημους αγώνες;

Ακούμε να λέτε ότι μπαίνετε στα παπούτσια μας, πως μας νιώθετε και πως είστε κοντά στον αθλητισμό και τον αθλητή. Οχι κύριοι, δυστυχώς τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνει.

Ούτε μας νιώθετε, ούτε είστε κοντά μας. Απεναντίας κάνετε τα πάντα για να γκρεμίσετε όλα μας τα χρόνια, που με πολύ κόπο και αμέτρητες θυσίες αγωνιστήκαμε να γίνουμε αυτό που ονειρευτήκαμε από παιδιά.

Ενδεικτικά σας παραθέτουμε που βρίσκονται τα πρωταθλήματα της 2ης και 3ης κατηγορίας σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, ώστε να γίνει ανάγλυφα αντιληπτό το μέγεθος της διαφοράς στην πολιτική που ασκείτε στον αθλητισμό σε σχέση με άλλες χώρες, όπου το επιδημιολογικό φορτίο βρίσκεται αν όχι σε πολύ χειρότερο επίπεδο από την Ελλάδα, τουλάχιστον σε αντίστοιχο».

ΠΣΑΠ: Προσφέρει στο Νοσοκομείο Παίδων 1.000 γάζες στις οικογένειες των παιδιών με λευχαιμία
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών στέκεται αλληλέγγυος στις οικογένειες των παιδιών που νοσηλεύονται με λευχαιμία στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία και προσφέρει 1.000 γάζες.

Στην ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών έχει μια φράση του Γιώργου Σεφέρη που λέει: «Σ’ αυτόν τον κόσμο που ολοένα στενεύει, ο καθένας μας χρειάζεται όλους τους άλλους. Πρέπει να αναζητήσουμε τον άνθρωπο όπου κι αν βρίσκεται».

«Δυστυχώς οι γονείς, εκτός από τον Γολγοθά της ασθένειας του παιδιού τους, έχουν να αντιμετωπίσουν και τον οικονομικό σκόπελο, αφού είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν οι ίδιοι τις αναγκαίες γάζες για τη θεραπεία των παιδιών τους, οι οποίες κοστίζουν στη λιανική 16 ευρώ η κάθε μία. Το μέγεθος του προβλήματος αποτυπώνεται από το γεγονός πως ετησίως απαιτούνται περίπου 200 για κάθε ένα παιδί» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Όταν περάσει ο εφιάλτης της πανδημίας, θα έρθουμε και θα σας κάνουμε μια αγκαλιά» αναφέρει ο ΠΣΑΠ και συμπληρώνει πως λόγω των μέτρων για την καταπολέμηση του κορονοϊού, αλλά και με αίσθημα ευθύνης, δεν μπορέσει να παραδώσει προσωπικά τις γάζες στα παιδιά δίνοντάς τους, μέσω των ποδοσφαιριστών, ψυχολογία και κίνητρο για να συνεχίσουν τη μάχη τους. «Επιφυλασσόμαστε ώστε στο μέλλον, όταν θα περάσει ο εφιάλτης της πανδημίας, να έρθουμε και να σας κάνουμε μια αγκαλιά τόσο μεγάλη, όσο είναι ο αγώνας ζωής που δίνετε» καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή: iefimerida.gr

Related Post

Εμβόλια κατά του κορωνοϊού: Τι σημαίνει αποτελεσματικότητα 95% και γιατί στην πράξη μπορεί να είναι μικρότερη

Posted by - Νοέμβριος 22, 2020 0
Ο εμβολιασμός όσων το δυνατό περισσότερων ανθρώπων κατά του κορωνοϊού είναι ζωτικός, προκειμένου να μπει ένα «φρένο» στην πανδημία covid-19.…

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *