ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ

140 0

Πραγματοποιήσαμε σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Μακρακώμης όπου και συναντηθήκαμε με τον δήμαρχο στον οποίο καταθέσαμε ένα πλαίσιο αιτημάτων τα οποία θεωρούμε απαραίτητα ώστε να μπορέσουν οι αγρότες και επαγγελματοβιοτέχνες  του δημου μας να επιβιώσουν αυτοί και οι οικογένειες τους σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Σίγουρα τα αιτήματα που καταθέσαμε δεν λύνουν στο ακέραιο  τα προβλήματα που είναι πολλά και σύνθετα όμως η ικανοποίηση τους θα δώσει μια βαθιά ανάσα ώστε να μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας το επόμενο διάστημα.

Το συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων θα αποσταλεί και στις άλλες Δημοτικές παρατάξεις  ώστε να ενημερωθούν και να πάρουν θέση.

Περιμένουμε από τη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο Μακρακωμης να στηρίξουν έμπρακτα τους Δημότες επαγγελματοβιοτέχνες και αγρότες ικανοποιώντας και στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα μας.

 

ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ

 

-Προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο ΚΥ Μακρακωμης που να καλύπτουν το σύνολο των αναγκών της δομής. Παροχή από το κράτος του απαραίτητου εξοπλισμού ώστε το ΚΥ  να μπορεί να καλύπτει με δωρεάν τεστ τους κατοίκους  της περιοχής ανά πάσα στιγμή.

 

– Άμεση καταβολή μηνιαίου επιδόματος ανεργίας 600 ευρώ σε όλους τους συναδέλφους επαγγελματοβιοτέχνες  που αναγκάστηκαν να σταματήσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα λόγω πανδημίας.

 

-Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για τα έτη 2020-2021.

 

-Απαλλαγή για τους συναδέλφους που δραστηριοποιούνται στην εστίαση από το τέλος παρεπιδημούντων για το υπόλοιπο του 2020 και για το έτος 2021.

 

-Πάγωμα των οφειλών στην εφορία, κούρεμα 30% επί των οφειλών.

 

-Πάγωμα των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, διαγραφή του συνολικού ποσού των οφειλών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, χωρίς να επηρεάζονται τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και η ασφαλιστική κάλυψη.

 

-Επαναφορά του αφορολόγητου στους επαγγελματοβιοτέχνες στο ύψος των 12.000 ευρώ συν 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

 

-Καμία διακοπή ρεύματος και νερού όσο διαρκεί η πανδημία, 50% μείωση στα τιμολόγια ύδρευσης-άρδευσης.

 

-Επιδότηση ενοικίου στο 100% για όσο διάστημα παραμένουν υποχρεωτικά κλειστά τα καταστήματα.

 

-Κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα στους παραγωγούς

 

-Αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στους φυστικοπαραγωγούς ,

αποζημίωση  80 ευρώ ανα στρέμμα μέχρι τα 50 στρέμματα καλλιέργειας.

 

-Αποζημίωση στο 100% της ζημιάς από τον καταρροϊκο στους συναδέλφους κτηνοτρόφους. Έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ σε όσους έχουν πληγεί. Καμιά επίπτωση στα δικαιώματα λόγω απώλειας ζωικού κεφαλαίου από τον καταρροικο, 2 χρονια περίοδος αναπλήρωσης. Επιδότηση για αγορά ζωοτροφών, δωρεάν εμβολιασμός  των κοπαδιών με ευθύνη του κράτους.

 

 

 

                                                                        ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ

                     ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ

Related Post

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Κωνσταντίνου Ε. Αργυρόπουλου

Posted by - Δεκέμβριος 14, 2020 0
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Φθιώτιδας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης καθώς και όλη η…

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *