Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Νέο έργο αποκατάστασης οδικού δικτύου Π.Ε. Φωκίδας

88 0

Νέο οδικό έργο προϋπολογισμού 1.800.000 € χρηματοδότησε, δημοπράτησε και ήδη συμβασιοποίησε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με στόχο τη συντήρηση και την αποκατάσταση τμημάτων του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας.
Πρόκειται για το έργο με τίτλο: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΩΝ ΟΡΕΙΝΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ 11 ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ- ΕΥΠΑΛΙΟΥ (ΕΟ48)», το οποίο προβλέπει παρεμβάσεις στα ακόλουθα σημεία:
1. Εθνική οδός 48, στο τμήμα Πρόφραγμα έως Ρέρεσι.
2. Επαρχιακή οδός 11, στο τμήμα Μηλιά – Παλαιοξάρι.

Σε αυτά τα οδικά τμήματα θα γίνουν:
 Άρσεις καταπτώσεων και καθαρισμοί οχετών.
 Διαπλατύνσεις, ασφαλτοστρώσεις και σημειακές αποκαταστάσεις του οδοστρώματος.
 Κατασκευές και τοποθετήσεις πλεγμάτων αντιστήριξης πρανών.
 Τοποθετήσεις στηθαίων ασφαλείας και πινακίδων σήμανσης.
Μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης κατασκευής του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, δήλωσε: «Ξεκινούμε ένα ακόμη σοβαρό έργο για την συντήρηση του οδικού δικτύου στη Φωκίδα.
»Επιμένουμε σε έργα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας και ο στόχος μας είναι διπλός: Η εξάλειψη κάθε κινδύνου, αλλά και η βελτίωση της προσβασιμότητας στην Φωκίδα. Έναν τόπο γεμάτο μνημεία και υπέροχα τοπία, τα οποία αξίζει να επισκεφθούν όλοι!»
Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας Γιώργος Δελμούζος δήλωσε: «Κάθε χρόνο και πιο ασφαλές το οδικό μας δίκτυο. Ελπίζω μέχρι το τέλος της θητείας να έχουμε εξαλείψει τα προβλήματα του οδοστρώματος. Γεγονός που αποτελεί προσωπικό μας στοίχημα».

Related Post

Ο Σεβασμιώτατος ευχαριστεί τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα

Posted by - 5 Φεβρουαρίου 2021 0
Ἀριθμ. Πρωτ. 181                     Ἐν Λαμίᾳ τῇ 4ῃ Φεβρουαρίου 2021     Ἐξοχώτατο κ. Χρῆστο Σταϊκούρα Ὑπουργό Οἰκονομικῶν Βουλευτή Ν. Φθιώτιδας Ἀθήνα     Ἐξοχώτατε καί ἀγαπητέ μου Κύριε Ὑπουργέ…

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *