Νέα μέτρα: Τι ισχύει από σήμερα- Στο τραπέζι τοπικές παρεμβάσεις για να αποφευχθεί το lockdown

56 0

Με αυστηρότητα σκοπεύει να τηρήσει τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους που άρχισαν να εφαρμόζονται από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου η κυβέρνηση, γι αυτό και έχει ξεκινήσει σαφάρι ελέγχων.

Άλλωστε τα κυβερνητικά στελέχη που διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα εφαρμοσθεί νέο lockdown, θεωρούν ότι με τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους σε συνδυασμό με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό που είναι υπό συζήτηση, μπορεί να αποφευχθεί ένα νέο γενικότερο κλείσιμο της χώρας.

Άλλωστε η οικονομία δεν αντέχει άλλο lockdown ενώ αυτό που αναμένεται να εφαρμοσθεί είναι επιπλέον περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους στην περίπτωση που η επιδημιολογική εικόνα της χώρας χειροτερέψει περαιτέρω.
Τα νέα μέτρα από σήμερα

Μετά την εστίαση και το λιανεμπόριο που ισχύει από το Σάββατο, με rapid test θα πρέπει να πηγαίνουν από σήμερα και σε Τράπεζες, Δημόσιο και χώρους εργασίας όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί. Τα νέα μέτρα επιβάλλουν την επίδειξη του αποτελέσματος του αρνητικού rapid test ώστε να επιτραπεί η είσοδος όπως άρχισε να ισχύει για την εστίαση και το λιανεμπόριο από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου.

Σε έλεγχο στην είσοδο υποβάλλονται και οι εμβολιασμένοι οι οποίοι επιδεικνύουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ενώ ακολουθεί και έλεγχος της ταυτότητας. Τα νέα μέτρα άρχισαν να εφαρμόζονται από το Σάββατο σε εστίαση και λιανεμπόριο ενώ οι έλεγχοι από τις αρμόδιες αρχές ήταν συνεχείς αφού επιβλήθηκαν πρόστιμα ενώ μπήκαν και λουκέτα σε επιχειρήσεις.

Τα νέα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας ξεκίνησαν από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 ενώ θα ισχύουν έως και τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00. Ωστόσο όλα δείχνουν ότι θα συνεχισθούν εάν τουλάχιστον συνεχισθεί και η δραματική αύξηση των κρουσμάτων.

Πηγη www.ethnos.gr

Related Post

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *