• ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023
Radio NET 101,9
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • CHAMPIONS LEAGUE
    • EUROPA LEAGUE
    • FOOTBALL LEAGUE
    • SUPER LEAGUE
    • SUPER LEAGUE 2
    • ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
    • ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • EUROLEAGUE
    • NBA
  • ΒΟΛΛΕΥ
  • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
  • AUTO-ΚΙΝΗΣΗ
  • ΑΚΟΥΣΕ LIVE
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • CHAMPIONS LEAGUE
    • EUROPA LEAGUE
    • FOOTBALL LEAGUE
    • SUPER LEAGUE
    • SUPER LEAGUE 2
    • ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
    • ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • EUROLEAGUE
    • NBA
  • ΒΟΛΛΕΥ
  • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
  • AUTO-ΚΙΝΗΣΗ
  • ΑΚΟΥΣΕ LIVE
No Result
View All Result
Radio NET 101,9
No Result
View All Result

Νέα μέτρα: Τι αλλάζει με την επιστροφή σε κανονικότητα για εμβολιασμένους

Radio NET by Radio NET
7 Οκτωβρίου 2021
in Uncategorized
0
Νέα μέτρα: Τι αλλάζει με την επιστροφή σε κανονικότητα για εμβολιασμένους
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
0
SHARES
ShareTweet

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Υγείας την Τετάρτη σηματοδοτούν την αρχή για την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα – Τι ισχύει σε εστίαση και ψυχαγωγία

Από το Σάββατο 9 Οκτωβρίου θα ισχύουν τα νέα μέτρα για τους εμβολιασμένους πολίτες, τα οποία βάζουν «τέλος» στα lockdown ακόμη και για τις κόκκινες περιοχές. To πιστοποιητικό εμβολιασμού θα αποτελεί «διαβατήριο» για μία σειρά από δραστηριότητες που θα οδηγήσουν σε μεγάλο βαθμό στην επιστροφή στην κανονικότητα.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε την Τετάρτη τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό δίνοντας πλήρη ελευθερία για τους πλήρως εμβολιασμένους σε ψυχαγωγία και εστίαση.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε δίνεται τέλος στα lockdown και την απαγόρευση κυκλοφορίας καθώς το «κόκκινο» σε περιοχές του επιδημιολογικού χάρτη δε θα συνοδεύονται από περιοριστικά μέτρα, με την αρχή γίνεται από την εστίαση.

Χωρίς περιορισμούς ακόμη και στις κόκκινες περιοχές θα μπορούν να κινούνται οι πολίτες σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και αφορούν επιπλέον ελευθερίες.

Οι κόκκινες περιοχές θα επισημαίνονται στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας με στόχο να ενημερώνονται οι πολίτες ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ξεχνούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό όπως είναι η μάσκα και οι αποστάσεις.

Επιπλέον ελευθερίες δίνονται με βάση τα νέα μέτρα, στους εμβολιασμένους, όσον αφορά στους κλειστούς χώρους διασκέδασης, δίνοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα σε όσους έχουν πλήρως εμβολιαστεί να διασκεδάσουν όπως έκαναν και προ κορονοϊού.

Στο εξής επιτρέπονται στα εστιατόρια, μπαρ κλπ να έχουν μουσική και οι θαμώνες να είναι όρθιοι.

Η επιτροπή είναι το επιστημονικό όργανο που γνωμοδοτεί στην Πολιτεία και το σεβόμαστε, δήλωσε ο κ. Πλεύρης. Συνοπτικά, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός:

Δεν υπάρχει πλέον μέτρο για απαγόρευση κυκλοφορίας για συγκεκριμένες ώρες
Δεν τίθεται θέμα απαγόρευσης της μουσικής στην εστίαση
Πλήρης ελευθερία πολιτών όπου υπάρχουν εμβολιασμένοι – Το μέτρο ξεκινά από την εστίαση

Γκάγκα: Στόχος είναι να πάρουμε πίσω τη ζωή μας

Στόχος είναι να πάρουμε πίσω τη ζωή μας και να προχωρήσουμε σιγά-σιγά προς την κανονικότητα, με ασφάλεια προσέχοντας ό ένας τον άλλον, ανέφερε η αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, κατά την ενημέρωση για την πανδημία.

Προέτρεψε όλους να εμβολιαστούν, καθώς όπως είπε όπου υπάρχει υψηλή εμβολιαστική κάλυψη υπάρχουν λίγες νοσηλείες και μικρή ανάγκη για ΜΕΘ. Έφερε ως παράδειγμα την 4η ΥΠΕ, η οποία είναι στο “κόκκινο”, λέγοντας ότι αυτή τι στιγμή 225 ασθενείς νοσηλεύονται με covid-19 και 55 σε ΜΕΘ και μόνο 2 είναι εμβολιασμένοι.

«Δεν θέλουμε να επιβάλλουμε τον εμβολιασμό σε κανέναν, αλλά πραγματικά ζητάμε από όλους να εμβολιαστούν» τόνισε και επανέλαβε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές, δεν έχει παρενέργειες, αντίθετα η νόσος είναι σοβαρή, οδηγεί σε θάνατο συχνά. Ανέφερε μάλιστα ότι στη Βόρεια Ελλάδα έχασε τη μάχη για τη ζωή νεαρός, σημειώνονττας «δεν θέλουμε να έχουμε τέτοιους θανάτους, είναι πάρα πολύ εύκολο να τους προλάβουμε με εμβολιασμό».

Η κ. Γκάγκα προσέθεσε ότι ο εμβολιασμός δεν σημαίνει ότι θα καλύψει 100% όλους τους ανθρώπους και δεν θα αρρωστήσει κανένας, αλλά σίγουρα η πιθανότητα να κάνει σοβαρή νόσο είναι 20 φορές χαμηλότερη, είναι λιγότεροι οι θάνατοι, λιγότερη η ταλαιπωρία.

Αναφέρθηκε επίσης στην πίεση που δέχεται κοντά δύο χρόνια το σύστημα υγείας, η οποία είναι «έντονη, ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα» και ζήτησε από όλους να προστατεύσουμε και το σύστημα υγείας.

Επισήμανε ότι το υπουργείο θα κάνει ότι μπορεί για «να υπάρχει προσωπικό στα νοσοκομεία», αλλά είναι σημαντικό να μην έχουμε αυτά τα πάρα πολλά κρούσματα που είχαμε πέρυσι.

«Με αυτές τις συνθήκες η παροχή ποιοτικής φροντίδας είναι πάντα δύσκολη και επίσης, να θυμόμαστε ότι πέρα από τους ανθρώπους με κορονοϊό, που φυσικά θα τους φροντίσουμε, έχουμε όλους τους άλλους ασθενείς που πρέπει επίσης να έχουν πρόσβαση στο νοσοκομείο. Όσο πιο πολύ προσέξουμε ο ένας τον άλλον τόσο καλύτερα θα είναι», κατέληξε η αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Πηγη www.ethnos.gr

Previous Post

Καιρός – Κακοκαιρία Αθηνά: Ξεκίνησε η επέλαση με ανέμους και καταιγίδες

Next Post

Θέμης Χειμάρας: “Όσες περισσότερες «φωνές», τόσο καλύτερα αποτελέσματα!

Next Post
Θέμης Χειμάρας: “Όσες περισσότερες «φωνές», τόσο καλύτερα αποτελέσματα!

Θέμης Χειμάρας: "Όσες περισσότερες «φωνές», τόσο καλύτερα αποτελέσματα!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επιστημονική Ημερίδα: “Καρκίνος και Γυναίκα – ΠΡΟΛΗΨΗ” από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρείας Λαμίας (φώτο)

Επιστημονική Ημερίδα: “Καρκίνος και Γυναίκα – ΠΡΟΛΗΨΗ” από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρείας Λαμίας (φώτο)

27 Μαρτίου 2023
Ανακοίνωση Ι. Μ. Φθιώτιδος – Αναβολή εκδηλώσεων

Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών από 27 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2023

27 Μαρτίου 2023
Basket League: Άνετα ο Ολυμπιακός, 100-70 τον ΠΑΟΚ

Basket League: Άνετα ο Ολυμπιακός, 100-70 τον ΠΑΟΚ

26 Μαρτίου 2023
Volley League: Δεύτερη νίκη για τον Ολυμπιακό, 3-1 τον Μίλωνα

Volley League: Δεύτερη νίκη για τον Ολυμπιακό, 3-1 τον Μίλωνα

26 Μαρτίου 2023
Volley League γυναικών (21η αγωνιστική): ΑΟ Λαμίας 2013 – Ολυμπιακός ΣΦΠ 1-3

Volley League γυναικών (21η αγωνιστική): ΑΟ Λαμίας 2013 – Ολυμπιακός ΣΦΠ 1-3

26 Μαρτίου 2023
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LIVE ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Τηλ: 22310 28289

© 2021 Radio NET 101,9 All rights reserved. Κατασκευή & Φιλοξενία Ιστοσελίδων 19CLOUDS

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΒΟΛΛΕΥ
  • AUTO-ΚΙΝΗΣΗ
  • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
  • ΑΚΟΥΣΕ LIVE
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© 2021 Radio NET 101,9 All rights reserved. Κατασκευή & Φιλοξενία Ιστοσελίδων 19CLOUDS

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Streaming by 19CLOUDS

 

Κάντε Live Chat μαζί μας αλλά και με τους ακροατές/επισκέπτες του Radio NET 101,9! Παρακαλούμε, σχολιάζετε κόσμια.

Live Chat