Σε άμεσες παρεμβάσεις θα προχωρήσει η κυβέρνηση στο μπάσκετ μετά τη μεγάλη ένταση και το χάος που σημειώθηκε χθες στο ΣΕΦ κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα όσα διαδραματίστηκαν χθες στο ΣΕΦ τέθηκαν στον πρωινό καφέ και αποφασίστηκε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει με παρεμβάσεις για το μπάσκετ όπως και στο ποδόσφαιρο δείχνοντας μηδενική ανοχή σε τέτοια γεγονότα.
Ανακοινώσεις από τον Μαρινάκη -Καμία ανοχή σε τέτοια γεγονότα
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει συνεννόηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις μετά το μεσημέρι κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
Χρυσοχοΐδης: Στο ΣΕΦ είχαμε συμπεριφορές παραγόντων που είναι αξιόποινες, κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου
Ηδη πάντως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έδωσε ένα στίγμα καθώς σε σημερινή τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στα όσα απίστευτα διαδραματίστηκαν στον χθεσινό αγώνα μπάσκετ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό με πρωταγωνιστή τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τις σοβαρές καταγγελίες από τους Γιώργος και Παναγιώτη Αγγελόπουλο.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως το ματς σημαδεύτηκε από τις καταγγελίες που έκαναν αμφότερες οι δύο ομάδες με ακραία ένταση να επικρατεί εντός και εκτός γηπέδου και έκανε λόγο για «αξιόποινες» συμπεριφορές παραγόντων οι οποίες θα κριθούν από την Δικαιοσύνη.
«Ό,τι έχει συμβεί στα γήπεδα τον τελευταίο χρόνο ήταν θετικό για την Ελλάδα, για τον αθλητισμό. Δεν είχαμε επεισόδια, δεν είχαμε εγκληματικές οργανώσεις, δεν είχαμε όλα εκείνα που ουσιαστικά ντρόπιαζαν το ποδόσφαιρο και την Ελλάδα. Η κατάσταση εξελίχθηκε ομαλά.
Είχαμε εχθές ένα παιχνίδι στο ΣΕΦ που εξελίχθηκε σε ό,τι αφορά την τάξη μέσα στο γήπεδο και την τελική εξέλιξη του αγώνα καλά, ευτυχώς γιατί και εκεί υπήρχε φανατισμός. Είχαμε συμπεριφορές παραγόντων οι οποίες είναι αξιόποινες και αυτό θα το κρίνει η δικαιοσύνη. Κανείς δεν είναι πάνω από τον νόμο. Ερευνώ πάντα μέσα από την άσκηση των νομίμων καθηκόντων μου με τους αστυνομικούς κατά πόσο οι αρχές κάνουν καλά τη δουλειά τους», πρόσθεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.