Λαμία: Εργατική Πρωτομαγιά απο το Εργατοϋπαλληλικο Κέντρο Π.Ε Φθιώτιδας (φώτο)

145 0

Το  Εργατοϋπαλληλικο Κέντρο Π.Ε Φθιώτιδας γιόρτασε την Εργατική Πρωτομαγιά σήμερα 4-5 στην πλατεία Αθανασίου Διάκου στη Λαμία και μέλη του μοίρασαν γαρύφαλλα στους πεζούς και τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Η ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας:

 

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας συμμετέχει στην 24ωρη Απεργία που προκήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. την Τρίτη 4 Μάη, τιμώντας τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, όλες και όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και την ισότητα, απευθύνοντας θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό και κάλεσμα, να σταθούμε δυνατοί και συσπειρωμένοι απέναντι στη νέα μεγάλη δοκιμασία και στις αντίξοες συνθήκες, που προκάλεσε και στη Χώρα μας η υγειονομική κρίση του covid 19.

Ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς καθίσταται πιο επίκαιρος από ποτέ…  Ένας ολόκληρος αιώνας μετά την κατάκτηση του 8ώρου στην Ελλάδα και η σημερινή κυβέρνηση μας γυρίζει κυριολεκτικά στο μηδέν, φέρνοντας ένα νεοφιλελεύθερο εργασιακό νομοσχέδιο με τίτλο: «Εργαζόμενε… θα δουλεύεις πολύ περισσότερο και θα αμείβεσαι πολύ λιγότερο».

Ένα νομοσχέδιο που στοχεύει στην κατάργηση του 8ωρου και των συλλογικών μας συμβάσεων. Ένα νομοσχέδιο που δίνει πλήρη εξουσία και ελευθερία  στον εργοδότη να αποφασίζει αν το ωράριο μας θα είναι σπαστό ή ενιαίο, αν και πόσο θα δουλέψουμε παραπάνω από το 8ωρο χωρίς πρόσθετη αμοιβή, μετατρέποντας στην ουσία τους εργαζόμενους σε ανυπεράσπιστους όμηρους στα χέρια των εργοδοτών. Ένα νομοσχέδιο που θα νομιμοποιεί την δεκάωρη εργασία και θα εξουθενώνει τον εργαζόμενο, σε μια περίοδο μάλιστα που τα εργατικά ατυχήματα στη χώρα μας παρουσιάζουν δραματική αύξηση.

Αγωνιζόμαστε ενωμένοι απαιτώντας ουσιαστική στήριξη της μισθωτής εργασίας, διατήρηση των θέσεων εργασίας, προστασία των ανέργων, και ορθή αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας.

Δηλώνουμε για μια ακόμη φορά ότι τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δε διαπραγματεύονται.

«Ζήτω  η Εργατική Πρωτομαγιά»

Related Post

ΚΚΕ Φθιώτιδας: Πρωτομαγιά 2021

Posted by - 5 Μαΐου 2021 0
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ – 6 ΜΑΗ 2021 Απεργία & απεργιακή συγκέντρωση Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, γυναίκες, ηλικιωμένοι όλοι «στο πόδι» για την υπεράσπιση…

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *