Κυριακή, 18 Μαΐου, 2025 07:26
No Result
View All Result
Radio NET 101,9
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • CHAMPIONS LEAGUE
    • EUROPA LEAGUE
    • FOOTBALL LEAGUE
    • SUPER LEAGUE
    • SUPER LEAGUE 2
    • ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
    • ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • EUROLEAGUE
    • NBA
  • ΒΟΛΛΕΥ
  • AUTO-ΚΙΝΗΣΗ
  • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΚΟΥΣΕ LIVE
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • CHAMPIONS LEAGUE
    • EUROPA LEAGUE
    • FOOTBALL LEAGUE
    • SUPER LEAGUE
    • SUPER LEAGUE 2
    • ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
    • ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • EUROLEAGUE
    • NBA
  • ΒΟΛΛΕΥ
  • AUTO-ΚΙΝΗΣΗ
  • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΚΟΥΣΕ LIVE
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Κυπελλούχος για 29η φορά ο Ολυμπιακός – Νίκησε με 2-0 τον ΟΦΗ

Κυπελλούχος για 29η φορά ο Ολυμπιακός – Νίκησε με 2-0 τον ΟΦΗ

Με τα γκολ των Ελ Κααμπί και Γιάρεμτσουκ οι «ερυθρόλευκοι» έφθασαν ένα ιστορικό νταμπλ, το 19ο, γιορτάζοντας κατά τον καλύτερο τρόπο τα 100 χρόνια του συλλόγου

RADIONET101,9 A by RADIONET101,9 A
17/05/25 23:56
in ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ, ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με χαρακτηριστική άνεση του ΟΦΗ με σκορ 2-0 στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος στο ΟΑΚΑ και κατέκτησε το 29ο τρόπαιο στην ιστορία του. Οι «ερυθρόλευκοι» του Πειραιά ολοκλήρωσαν έτσι ένα ιστορικό νταμπλ, το 19ο συνολικά, γιορτάζοντας κατά τον καλύτερο τρόπο τα 100 χρόνια του συλλόγου. Με το σφύριγμα της λήξης του παιχνιδιού, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού πανηγύρισαν έξαλλα την επιτυχία τους αυτή, με την οποία έκλεισαν τη σεζόν με τον καλύτερο τρόπο, ενώ γνώρισαν και την αποθέωση από τους χιλιάδες φιλάθλους τους.

Ακριβώς 35 χρόνια μετά από τον τελικό της 17ης Μαΐου του 1990 στο ΟΑΚΑ, ΟΦΗ και Ολυμπιακός, που συμπληρώνουν αμφότεροι 100 χρόνια ζωής, διασταύρωσαν και πάλι τα ξίφη τους στο ίδιο γήπεδο με στόχο να κατακτήσουν το τρόπαιο. Τότε είχαν επικρατήσει οι «ερυθρόλευκοι» με σκορ 4-2 χάρη σε γκολ των Ντέταρι (2) και Τσαλουχίδη (2), ενώ για τους «μελανόλευκους» είχαν σκοράρει οι Βλαστός και Τσίμπος.

Ο Δαυίδ δεν μπόρεσε να αντισταθεί επαρκώς στον Γολιάθ, στον 30ο τελικό κυπέλλου που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ, σε μια ποδοσφαιρική γιορτή με γεμάτες εξέδρες μετά από αρκετά χρόνια. Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των φιλάθλων των δυο αντιπάλων, τόσο σε αριθμό όσο και σε παλμό, καθώς τόσο οι Κρητικοί όσο και οι Πειραιώτες δεν σταμάτησαν λεπτό να φωνάζουν ενισχύοντας τους ποδοσφαιριστές των ομάδων τους.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κατέκτησε με τους «ερυθρόλευκους» τον τρίτο τίτλο του, μετά το περυσινό UEFA Conference League και το φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς, από την άλλη, δεν μπόρεσε να πάρει το δεύτερο τρόπαιο σε τρεις προσπάθειες, μοιράζοντας… χαμόγελα σε ΠΑΟΚ και Άρη. Oι «ασπρόμαυροι» θα βρεθούν στα προκριματικά του Europa League και οι «κίτρινοι» σε εκείνα του Conference League.

Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με την πρώτη τελική τους προς την αντίπαλη εστία. Ο Ροντινέι εκτέλεσε φάουλ πλασαριστά προς το σημείο του πέναλτι, ο Τσικίνιο άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και ο επερχόμενος Ελ Κααμπί με ωραίο αριστερό σουτ έκανε το 0-1, μόλις στο 9’.

Ήταν το 27ο φετινό τέρμα του Μαροκινού και, συνολικά, 60ο με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Έχοντας, πια, την ψυχολογία στο πλευρό τους, οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ μπόρεσαν να επιβάλλουν το ρυθμό τους στα επόμενα λεπτά.

Ο Τσικίνιο ήταν αυτός που απείλησε σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις: αρχικά στο 17’ σουτάροντας ψηλά από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, μετά από πάσα του Ροντινέι. Εν συνεχεία στο 22’, κάνοντας το διαγώνιο, άστοχο σουτ μετά την μπαλιά του Ζέλσον Μάρτινς. Και, τέλος, στο 26’, σουτάροντας ο Πορτογάλος με το αριστερό πάνω στην αγκαλιά του Νίκου Χριστογεώργου από το ύψος του πέναλτι, μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή του ΟΦΗ. Ο οποίος δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα, ώστε να απειλήσει την εστία του Αλέξανδρου Πασχαλάκη.

Η λύση για τους Κρητικούς παραλίγο να έρθει από στατική φάση, λίγο μετά το ημίωρο. Κόρνερ από τον Ταξιάρχη Φούντα, δυνατή κεφαλιά του Βασίλη Λαμπρόπουλου, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους, το αριστερό, μακρινό σουτ του Ζήση Καραχάλιου κατέληξε στην αγκαλιά του Πασχαλάκη.

Στα πρώτα δευτερόλεπτα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ελ Κααμπί πλάσαρε διαγώνια πάνω στον Χριστογεώργο μετά την μακρινή πάσα-απομάκρυνση της μπάλας από τον Λορέντζο Πιρόλα. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή της μπάλας, ελέγχοντας το ρυθμό. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, η ατομική ενέργεια και σουτ του Μάρτινς κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του ΟΦΗ.

Η επέμβαση του Χριστογεώργου δευτερόλεπτα αργότερα, στο σουτ του Ροντινέιν που έκλεψε την μπάλα και δοκίμασε το δεξί του πόδι έξω από την περιοχή, ήταν πολύ πιο δύσκολη. Κάπου εκεί ήρθε η στιγμή να πει ο Ράσταβατς στους παίκτες του να πιέσουν πιο ψηλά, περνώντας, παράλληλα, στο ματς τον Λεβάν Σενγκέλια.

Οι Κρητικοί κέρδισαν δυο συνεχόμενα κόρνερ, με τον Φούντα να δοκιμάζει δυνατό διαγώνιο, μα και άστοχο σουτ με τη συμπλήρωση 70 λεπτών από το κόρνερ-πάσα του Γεωργιανού εξτρέμ. Ο Μεντιλίμπαρ «απάντησε» βάζοντας τον Ρόμαν Γιάρεμτσουκ στη θέση του Κοστίνια, φέρνοντας τον Ροντινέι σε ρόλο δεξιού αμυντικού. Μάλιστα, στο 78’, μετά την κάθετη πάσα του Ελ Κααμπί, ο Ουκρανός φορ σούταρε δυνατά, ο Χριστογεώργος απέκρουσε, με τους Τσικίνιο, Μάρτινς να καθυστερούν χαρακτηριστικά στη συνέχεια.

Ο Ράσταβατς έπαιξε τα τελευταία του χαρτιά, βάζοντας στο παιχνίδι και τον Χουάν Νέιρα – έφτασε τις 171 συμμετοχές «πιάνοντας» τον Αλεχάντρο Ίσις στην κορυφή της λίστας των ξένων με τις περισσότερες συμμετοχές στην Ιστορία του ΟΦΗ. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αργεντινός μέσος βρήκε δεξιά τον Μπόρχα Γκονζάλες, αυτός έκανε τη σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Νους δεν είχε δύναμη, με τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει.

Κι αφού δεν ήρθε η ισοφάριση, ήρθε το 2-0. Ο Νέιρα έχασε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, ο Ελ Κααμπί την πήρε και προχώρησε, έδωσε στον Γιάρεμτσουκ την κατάλληλη στιγμή, με τον Ουκρανό να σουτάρει διαγώνια και δυνατά, «τελειώνοντας» τον τελικό.

Το 29ο Κύπελλο για τον Ολυμπιακό αποτελεί γεγονός, με τους Πειραιώτες να φτάνουν στο 19ο νταμπλ στα 100 χρόνια της ιστορίας τους.

Ο ΟΦΗ επίσης στα 100 χρόνια του, δεν κατάφερε να πάρει το τρόπαιο για δεύτερη φορά και να βγει στην Ευρώπη, ωστόσο πήρε το χειροκρότημα από τους δεκάδες χιλιάδες φίλους του που βρέθηκαν στις κερκίδες του ΟΑΚΑ.

ΟΦΗ (Μ.Ράσταβατς): Χριστογεώργος, Σίλβα, Λαμπρόπουλος, Χατζηθεοδωρίδης, (83′ Λιούις Ροντρίγκεζ) Γκονζάλες, Καραχάλιος, (64′ Σενγκέλια), Μπάκιτς, (83′ Νέιρα), Ανδρούτσος, Νους, Φούντας, Σαλσίδο (83′ Θεοδοσουλάκης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χ. Λ. Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Πιρόλα, Ρέτσος, Ορτέγκα, (89′ Μπρούνο), Κοστίνια, (71′ Γιάρεμτσουκ) Έσε, Γκαρθία (84′ Μουζακίτης), Τσικίνιο, Μάρτινς, Ροντινέι, Ελ Κααμπί.

Τα γκολ: 9′ Ελ Κααμπί, 90+3′ Γιάρεμτσουκ

Κίτρινες: 2′ Σίλβα, 68′ Νους, 78′ Χατζηθεοδωρίδης, 80′ Λαμπρόπουλος – 20′ Γκαρθία, 47′ Μάρτινς, 74′ Γιάρεμτσουκ

Κόκκινες: –

Διαιτητής: Σιμόν Μαρτσίνιακ, 1ος Βοηθός: Τόμας Λίστκιεβιτς, 2ος Βοηθός: Μίχαλ Άνταμ Κούπσικ, 4ος Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος, VAR: Kαντρέζ Τόμας

Οι δηλώσεις των δύο προπονητών
Μεντιλίμπαρ: «Μας βοήθησε το γρήγορο γκολ»
Μετά την αναμέτρηση, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε για τα στοιχεία που έκριναν την επικράτηση της ομάδας του, ενώ έκανε έναν γενικότερο απολογισμό της φετινής αγωνιστικής περιόδου για τους «ερυθρόλευκους».
«Είχαμε αυτή την ευκαιρία σήμερα, απέναντί μας είχαμε έναν αντίπαλο που μας δυσκόλεψε. Ευτυχώς καταφέραμε να κερδίσουμε και τελειώνουμε τη σεζόν με πρωτάθλημα και Κύπελλο. Το γκολ τόσο νωρίς μας βοήθησε πολύ, δεν ανοιχτήκαμε και αντίθετα ανοίχτηκε ο αντίπαλος. Ήταν κάτι που έκανε τα πράγματα πιο εύκολα για εμάς και πιο δύσκολα για τον αντίπαλο.

Θα θέλαμε να έχουμε κάνει κάτι καλύτερο στην Ευρώπη φέτος, αλλά δεν μπορούμε να ζητήσουμε περισσότερα από τους παίκτες. Πήραμε το πρωτάθλημα, πήραμε το Κύπελλο και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Έγινε πολλή δουλειά και προσπάθεια για τις στημένες φάσεις, δεν έχει να κάνει με την τύχη», ανέφερε ο Ισπανός τεχνικός.

Ράσταβατς: «Περήφανος για τους παίκτες μου και τον κόσμο μας»
Μετά την αναμέτρηση, ο τεχνικός του ΟΦΗ Μίλαν Ράσταβατς μίλησε στην κάμερα της COSMOTE TV για την εμφάνιση της ομάδας του στον τελικό, αλλά και για την ιστορική πορεία που κατάφερε να κάνει, παρά την ήττα.
«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, άξιζε να κερδίσει γιατί ήταν καλύτερος σήμερα. Είμαι περήφανος για την ομάδα μας, τους παίκτες και κυρίως τους φιλάθλους μας, που ήρθαν μαζικά εδώ πέρα και μας υποστήριξαν 90 λεπτά. Το παιχνίδι δεν εξελίχθηκε καλά για εμάς, δεχθήκαμε γκολ νωρίς και ήρθαμε σε δύσκολη θέση.

Από εκεί και πέρα, όλα έγιναν πιο δύσκολα για εμάς, αλλά είμαι περήφανος για την εικόνα μας. Ήταν μία συναισθηματική στιγμή για εμάς, τέτοιες ευκαιρίες δεν έρχονται πολύ συχνά. Αυτό δείχνει όμως γιατί φτάσαμε μέχρι εδώ φέτος», ανέφερε αναλυτικά ο Σέρβος τεχνικός.

 

MVP ο Ελ Κααμπί
Πολυτιμότερος παίκτης (MVP) του τελικού αναδείχθηκε ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί, που σημείωσε το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού στο 9′ και έδωσε την ασίστ στον Γιάρεμτσουκ για το 0-2.

Δείτε εικόνες από την απονομή του τροπαίου στους παίκτες του Ολυμπιακού

Ο Γιαννάκης του ΠΑΟΚ με Μαρινάκη, Ρέτσο, το Κύπελλο και την μπάλα του αγώνα’

‘

Το φιλμ του αγώνα
9′ ΓΚΟΛ: Στην πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Έπειτα από έξυπνη κομπίνα στην εκτέλεση του φάουλ από αριστερά ο Ροντινέι εκτέλεσε με πάσα, ο Τσικίνιο άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και ο Ελ Κααμπί πλάσαρε με το αριστερό στην κίνηση γράφοντας το 0-1.

 

 

 

Ο σκόρερ Ελ Κααμπί και οι συμπαίκτες του πανηγυρίζουν το 0-1

23′: Μετά από πάσα του Μάρτινς στην καρδιά της περιοχής του ΟΦΗ, ο Τσικίνιο από πλεονεκτική θέση πλάσαρε άουτ.

26′: Το σουτ του Τσικίνιο μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Χριστογεώργος.

32′: Πρώτη τελική για τον ΟΦΗ με την κεφαλιά του Λαμπρόπουλου να περνάει άουτ.

46′: Το πλασέ του Ελ Κααμπί με το αριστερό έδιωξε ο Χριστογεώργος σε κόρνερ.

59′: Το πλασέ του Μάρτινς μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο Χριστογεώργος.

61′: Ο Ροντινέι πλάσαρε με το δεξί, όμως ο Χριστογεώργος μπλόκαρε στη γωνία του.

70′: Ο Σενγκέλια εκτέλεσε το κόρνερ και ο Φούντας σούταρε στην κίνηση, στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη.

78′: Ο Χρισογεώργος έδιωξε με γροθιές το σουτ του Γιάρεμτσουκ.

90′: Ο Γκονζάλες έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Νους προσπάθησε να απειλήσει με κεφαλιά, όμως ο Πασχαλάκης μπλόκαρε.

90+3′ ΓΚΟΛ: Γρήγορη αντεπίθεση των παικτών του Ολυμπιακού με τον Ελ Κααμπί να πασάρει στον Γιάρεμτσουκ και ο Ουκρανός φόρ με δυνατό δεξί διαγώνιο σουτ ζευγάρωσε τα τέρματα των «ερυθρόλευκων» (0-2).

 

 

Η Χρυσή Βίβλος του Κυπέλλου Ελλάδας
Ολυμπιακός (29): 1947, 1951, 1952, 1953, 1954, 1957, 1958, 1959, 1960, 1961, 1963, 1965, 1968, 1971, 1973, 1975, 1981, 1990, 1992, 1999, 2005, 2006, 2008, 2009, 2012, 2013, 2015, 2020, 2025

Παναθηναϊκός (20): 1940, 1948, 1955, 1967, 1969, 1977, 1982, 1984, 1986, 1988, 1989, 1991, 1993, 1994, 1995, 2004, 2010, 2014, 2022, 2024

ΑΕΚ (16): 1932, 1939, 1949, 1950, 1956, 1964, 1966, 1978, 1983, 1996, 1997, 2000, 2002, 2011, 2016, 2023

ΠΑΟΚ (8): 1972, 1974, 2001, 2003, 2017, 2018, 2019, 2021

Πανιώνιος (2): 1979, 1998

ΑΕΛ (2): 1985, 2007

Άρης (1): 1970

Ηρακλής (1): 1976

ΟΦΗ (1): 1987

Καστοριά (1): 1980

Εθνικός Πειραιώς (1): 1933

Οι ενδεκάδες των δύο αντιπάλων

Πηγή: https://www.zougla.gr/

 

 

 

 

Previous Post

Με 35π. του Τολιόπουλου ο Άρης νίκησε την παράταση το Μαρούσι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυπελλούχος για 29η φορά ο Ολυμπιακός – Νίκησε με 2-0 τον ΟΦΗ

Κυπελλούχος για 29η φορά ο Ολυμπιακός – Νίκησε με 2-0 τον ΟΦΗ

17 Μαΐου 2025
Με 35π. του Τολιόπουλου ο Άρης νίκησε την παράταση το Μαρούσι

Με 35π. του Τολιόπουλου ο Άρης νίκησε την παράταση το Μαρούσι

17 Μαΐου 2025
Κολοσσός – Λαύριο 120-80: Φινάλε με… 40άρα!

Κολοσσός – Λαύριο 120-80: Φινάλε με… 40άρα!

17 Μαΐου 2025
Πυροβολισμοί στα Άνω Λιόσια: Άγνωστοι γάζωσαν με Καλάσνικοφ θωρακισμένη Mercedes

Πυροβολισμοί στα Άνω Λιόσια: Άγνωστοι γάζωσαν με Καλάσνικοφ θωρακισμένη Mercedes

17 Μαΐου 2025
Θλίψη στην ΑΕΚ: «Έφυγε» ο Μανώλης Παπαδόπουλος

Θλίψη στην ΑΕΚ: «Έφυγε» ο Μανώλης Παπαδόπουλος

16 Μαΐου 2025
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LIVE ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Τηλ: 22314 01838

© 2024 Radio NET 101,9 All rights reserved. Κατασκευή & Φιλοξενία Ιστοσελίδων 19CLOUDS

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΒΟΛΛΕΥ
  • AUTO-ΚΙΝΗΣΗ
  • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΚΟΥΣΕ LIVE

© 2024 Radio NET 101,9 All rights reserved. Κατασκευή & Φιλοξενία Ιστοσελίδων 19CLOUDS

Κάντε Live Chat μαζί μας αλλά και με τους ακροατές/επισκέπτες του Radio NET 101,9! Παρακαλούμε, σχολιάζετε κόσμια.

Live Chat