Κλιμακώνεται η κόντρα: H AstraZeneca ακύρωσε το κρίσιμο ραντεβού με την ΕΕ για τα εμβόλια

108 0

Η AstraZeneca ακύρωσε τις προγραμματισμένες για το απόγευμα επαφές με την ΕΕ καθώς κλιμακώνεται η ένταση για την προμήθεια των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με αξιωματούχο της Κομισιόν

Της ακύρωσης της αποψινής συνάντησης είχε προηγηθεί η αντεπίθεση του διευθύνοντος συμβούλου της Astra Zeneca αναφορικά με τις κατηγορίες ότι η εταιρεία δεν τήρησε τα υπεσχημένα αναφορικά με τις παραδόσεις εμβολίων στην Ευρώπη.

O Πασκάλ Σοριό υποστήριξε σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica ότι η AstraZeneca δεν έχει κάποια συμβατική δέσμευση για την παράδοση των δόσεων, που είχε ανακοινώσει αρχικά ότι θα παραδώσει, αφού εκείνο που συμφώνησε ήταν να κάνει το καλύτερο δυνατό για να καλύψει τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις, καθώς η ΕΕ επιθυμούσε – παρά τη διαφορά του τριμήνου στην υπογραφή των συμβάσεων – να προμηθευτεί τα εμβόλια ταυτόχρονα με τη Βρετανία.
Σύμφωνα με πηγές από την ΕΕ αξιωματούχοι της Κομισιόν εξακολουθούν να απαιτούν από τον βρετανο-σουηδικό φαρμακευτικό κολοσσό να εξηγήσει σαφώς γιατί μείωσε τον αριθμό των δόσεων του εμβολίου που επρόκειτο να στείλει σε κράτη μέλη. Οι ίδιες πηγές λένε ότι οι Βρυξέλλες επιμένουν να επιστρέψει η AstraZeneca στις συνομιλίες για να δώσει τις εξηγήσεις για τις καθυστερήσεις. Η εταιρεία αναμένεται τώρα να απαντήσει γραπτώς στις ανησυχίες που διατύπωσε η επίτροπος Υγείας της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου.
Πηγή: iefimerida.gr

Related Post

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *