Ιστορική συμφωνία για Παναθηναϊκό: Επεσαν οι υπογραφές για το γήπεδο στον Βοτανικό

42 0

Ιστορική ημέρα για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, καθώς έπεσαν οι υπογραφές ανάμεσα σε κυβέρνηση, δήμο Αθηναίων, ΠΑΕ, Ερασιτέχνη, αλλά και όμιλο τραπεζών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, την Παρασκευή έπεσαν οι υπογραφές στο μνημόνιο συναντίληψης ανάμεσα στην κυβέρνηση, τον δήμο Αθηναίων, τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και την ΠΑΕ.

Ουσιαστικά, πρόκειται για έγγραφη δέσμευση όλων των εμπλεκομένων πλευρών πως θα περάσουν σταδιακά στην υλοποίηση του μεγάλου έργου. Άλλωστε με τη νομική θωράκιση του έργου (καθώς υπάρχει ψηφισμένος νόμος), τη σύμπραξη όλων των Αρχών του κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τη σύμφωνη γνώμη ΠΑΕ και Ερασιτέχνη, αλλά και το deal για τη χρηματοδότηση του πρότζεκτ, δεν υπάρχουν πλέον εμπόδια. Η κατασκευή του έργου αναμένεται να αρχίσει στα τέλη του 2021 και θα ολοκληρωθεί το 2023.

Το πρότζεκτ προβλέπει γήπεδο ποδοσφαίρου περίπου 35.000 θέσεων, εγκαταστάσεις για τον Ερασιτέχνη και εμπορικούς χώρους. Όσο για το κλειστό του μπάσκετ, έχει μείνει εκτός Διπλής Ανάπλασης (γιατί δεν προβλεπόταν από τον ήδη ψηφισμένο νόμο) και στόχος είναι να χτιστεί σε όμορο οικόπεδο σε επόμενη φάση.
Πηγή: iefimerida.gr

Related Post

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *