Νίκος Παπανδρέου, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ για τη σφαγή στη Γάζα • Συνυπογράφηκε κείμενο στο οποίο ζητούν άμεση δράση από ΕΕ και ΟΗΕ «για να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα και να απελευθερωθούν οι όμηροι από τη Χαμάς» • Από τους Έλληνες ευρωβουλευτές συνυπέγραψε ο Ν. Παπανδρέου
Περισσότεροι από 40 ευρωβουλευτές από διάφορες πολιτικές ομάδες του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου συνυπέγραψαν κείμενο με τον οποίο ζητούν άμεση δράση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον ΟΗΕ «για να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα και να απελευθερώσει τους ομήρους η Χαμάς».
Από τους Έλληνες ευρωβουλευτές, συνυπέγραψε το κείμενο ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Παπανδρέου.
Στο κείμενο, σύμφωνα με τον Ν. Παπανδρέου, τονίζεται πως «τα Ηνωμένα Έθνη και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν ευθύνη να δράσουν. Δεν υπάρχουν ικανές δικαιολογίες για την αποτυχία της διεθνούς κοινότητας να σταματήσει τη σφαγή στη Γάζα. Η προστασία των αθώων ζωών πρέπει να είναι ύψιστη προτεραιότητα».
Ακόμα, αναφέρει ότι «η ισραηλινή κυβέρνηση, πρέπει να λογοδοτήσει» γιατί παραβιάζει τη Συνθήκη της Γενεύης και το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.
Οι ευρωβουλευτές ζητούν την άμεση παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και τη διασφάλιση της παράδοσής της στους Παλαιστινίους καθώς και την πλήρη αναστολή της Συμφωνίας Σύνδεσης ΕΕ – Ισραήλ.
«Είναι ηθική επιταγή για τις κυβερνήσεις και τη διεθνή κοινότητα να δράσουν. Η σιωπή και η αδράνεια ισοδυναμούν με συνενοχή. Οι μελλοντικές γενιές θα κρίνουν τους σημερινούς ηγέτες για την αντίδρασή τους, ή την έλλειψη αυτής, στις φρικαλεότητες στη Γάζα. Η αποτυχία να δράσουν τώρα θα μείνει στη μνήμη ως ένα ηθικό στίγμα», καταλήγει η ανακοίνωση των ευρωβουλευτών.
ΠΗΓΗ : https://www.efsyn.gr/