Η πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα: Κρούσματα, εμβολιασμοί, τείχος ανοσίας

66 0

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανέβασε στο facebook διαδραστικούς χάρτες για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού, την πορεία των εμβολιασμών, το τείχος ανοσίας και τα μέτρα αυτοπροστασίας που πρέπει να λαμβάνουν κατά το φετινό καλοκαίρι.

Οπως γράφει στην ανάρτησή του, οι δυο νέοι διαδραστικοί χάρτες παρακολουθούν την εξέλιξη της πανδημίας και του εμβολιασμού σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας (και δήμου στα νησιά) έχουν πλέον αναρτηθεί στο https://covid19.gov.gr/covid-map.

Κάνοντας «κλικ» πάνω σε κάθε περιοχή, κάθε πολίτης ή ξένος επισκέπτης μπορεί να ενημερώνεται για τους ακόλουθους δείκτες:

τον 7-ήμερο κινητό μέσο όρο κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους
τον δείκτη θετικότητας (%)
την εμβολιαστική κάλυψη (τουλάχιστον μία δόση), καθώς και
την εβδομαδιαία τάση κρουσμάτων (ανοδική, πτωτική ή σταθερή)

Αναφέρει μάλιστα «έτσι τοπικές αρχές, μόνιμοι κάτοικοι και επισκέπτες θα μπορούν να έχουν ξεκάθαρη εικόνα. Με όπλα τον εμβολιασμό, τους συστηματικούς και μαζικούς ελέγχους διάγνωσης και αυτοδιάγνωσης, τη διαφάνεια και τα ανοιχτά δημόσια δεδομένα, και φυσικά την ατομική και συλλογική ευθύνη, μπορούμε να έχουμε ένα ασφαλές καλοκαίρι».
Πηγή: iefimerida.gr

Related Post

Πανελλήνιες 2021: Αυτά είναι τα θέματα σε Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία

Posted by - 16 Ιουνίου 2021 0
Σε τρία μαθήματα κατεύθυνσης (Ομάδων Προσανατολισμού) διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των Πανελλήνιων εξετάσεων. Συγκεκριμένα, στην τρίτη ημέρα των Πανελλήνιων εξετάσεων…

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *