Η δωρεά έργου τέχνης «Λαμία» κοσμεί το δημαρχείο της πόλης

71 0

Μια σπουδαία δωρεά έργου τέχνης στον Δήμο Λαμιέων πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (19/4). Το τρίπτυχο «Λαμία» του αείμνηστου Βασίλη Σίμου κοσμεί πλέον το δημαρχείο της πόλης  της Λαμίας.

«Όταν ζωγραφίζουμε, βλέπουμε το φως να γίνεται χρώμα. Ας κάνουμε το αντίστροφο. Με το χρώμα να δώσουμε το φως», φράση με την οποία ο ίδιος ο καλλιτέχνης, αποτύπωσε τη φιλοσοφία των έργων του.

Με τη γενναιόδωρη αυτή κίνηση, η οποία έγινε εκ μέρους της συζύγου κ. Φιορίνας Σίμου και του υιού  Simos V Simos,  του αείμνηστου εικαστικού δημιουργού και κατόπιν επιθυμίας τους, δόθηκε φως στον χώρο του Δημαρχείου της οδού Φλέμινγκ και Ερυθρού Σταυρού.

Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, τέτοιου είδους χειρονομίες ζωντανεύουν την ελπίδα, συμβάλλουν στην καλλιέργεια του πνεύματος και κρατούν ζωντανή τη θύμηση σπουδαίων εικαστικών δημιουργών της πόλης μας κάνοντάς μας περήφανους άλλη μια φορά για την καταγωγή μας.

Ευχαριστούμε από καρδιάς την οικογένεια του αείμνηστου Βασίλη Σίμου για τη δωρεά του έργου τέχνης….» σημειώνει η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Λαμιεων, Αμαλία Ποντίκα

Related Post

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: Μέτρα προστασίας στο LIDL και όλα τα άλλα σουπερμάρκετ ΤΩΡΑ για να μην υποστεί κανένας τις συνέπειες του κορωνοϊού.

Posted by - 2 Δεκεμβρίου 2020 0
Δεν πέρασε ούτε μια εβδομάδα από την τελευταία παρέμβαση του σωματείου στον χώρο των σουπερμάρκετ για τις συνθήκες υγιεινής και…

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *