• ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022
Radio NET 101,9
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • CHAMPIONS LEAGUE
    • EUROPA LEAGUE
    • FOOTBALL LEAGUE
    • SUPER LEAGUE
    • SUPER LEAGUE 2
    • ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
    • ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • EUROLEAGUE
    • NBA
  • ΒΟΛΛΕΥ
  • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
  • AUTO-ΚΙΝΗΣΗ
  • LIVE ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • CHAMPIONS LEAGUE
    • EUROPA LEAGUE
    • FOOTBALL LEAGUE
    • SUPER LEAGUE
    • SUPER LEAGUE 2
    • ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
    • ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • EUROLEAGUE
    • NBA
  • ΒΟΛΛΕΥ
  • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
  • AUTO-ΚΙΝΗΣΗ
  • LIVE ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
No Result
View All Result
Radio NET 101,9
No Result
View All Result

H Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λαμιέων παίρνει το όνομα του Λάμπρου Παπαδήμα

Εισήγηση του Δημάρχου Λαμιέων Ευθύμιου Καραΐσκου προς τιμήν του ανθρώπου που άλλαξε την ιστορία της Αυτοδιοίκησης σε πανελλαδικό επίπεδο…

admin by admin
22 Μαΐου 2022
in ΤΟΠΙΚΑ
0
H Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λαμιέων παίρνει το όνομα του Λάμπρου Παπαδήμα
0
SHARES
22
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
0
SHARES
ShareTweet

Συνεδριάζει την Τετάρτη 25 Μαΐου το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων με 15 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Πρώτο θέμα συζήτησης, είναι η «Ονοματοδοσία αίθουσας συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων, σε αίθουσα ‘’Λάμπρου Παπαδήμα’’».

Πρόκειται για εισήγηση του Δημάρχου Ευθύμιου Καραΐσκου, προκειμένου ο Δήμος Λαμιέων και γενικότερα η Λαμία, να τιμήσει την προσφορά και το έργο ενός ανθρώπου που δεν ήταν απλά Δήμαρχος της, αλλά ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία της, μαζί και την ιστορία της Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, η συγκεκριμένη πρόταση υπήρχε στο μυαλό του νυν Δημάρχου εδώ και δύο χρόνια και το είχε συζητήσει με το περιβάλλον του πρώην Υπουργού και Δημάρχου, από τις αρχές του 2020.

Δυστυχώς η πανδημία που ακολούθησε και ο αδόκητος χαμός του γιου του Λάμπρου Παπαδήμα, Ηλία, καθυστέρησε τη συγκεκριμένη κίνηση.

«Οδήγησε την τοπική αυτοδιοίκηση σε νέα μονοπάτια»

«Ο Λάμπρος Παπαδήμας και μαζί με αυτόν και οι άνθρωποι που συγκρότησαν το Δημοτικό συμβούλιο μεταξύ των οποίων ο Ανδρέας Ξάνθης, ο Τάκης Πενταγιώτης και πολλοί άλλοι, είτε εκλιπόντες, είτε εν ζωή, ήταν ουσιαστικά αυτοί που οραματίστηκαν τη Λαμία της νέας περιόδου, τη νέα δομή του δήμου.

Ο Λάμπρος Παπαδήμας δεν ήταν απλά ένας δήμαρχος ο οποίος εξελέγη το 1982 το 1986 και το 1990 στη Λαμία, ήταν ο άνθρωπος που μαζί με συναδέλφους του από όλη την Ελλάδα καθοδήγησαν την τοπική αυτοδιοίκηση σε νέα μονοπάτια, σε μία προσπάθεια κατοχύρωσης της αυτοτέλειας της και της αυτονομίας της. Ήταν αυτός που με τη συμμετοχή του στην ΚΕΔΕ και στις διάφορες επιτροπές προσδιόρισε τους νέους δρόμους και τους νέους όρους, κάτω από τους οποίους πορεύονταν και πορεύεται η τοπική αυτοδιοίκηση», περιγράφει στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος.

 

«Εισηγούμαστε ο Δήμος μας να τιμήσει την προσφορά και το έργο του, ονομάζοντας την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων της οδού Αινιάνων αριθ. 6- 2ος όροφος [που δημιουργήθηκε στη θητεία του ως Δημάρχου Λαμιέων], ως αίθουσα «Λάμπρου Παπαδήμα».

»Με την ονοματοδοσία στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν προσπαθούμε να εκπληρώσουμε ένα χρέος απέναντι σε αυτούς που προσδιόρισαν τη νέα πορεία του Δήμου Λαμίας, αλλά προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες, έτσι ώστε, να θυμόμαστε πάντα ποια θα πρέπει να είναι η πορεία της αυτοδιοίκησης, έτσι όπως την έχουν προσδιορίσει από εκείνη την περίοδο και το όνομα του Λάμπρου Παπαδήμα αποτελεί ένα σύμβολο για τα επόμενα βήματα, τόσο του Δήμου μας, όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης», αναφέρει σχετικά στην πρότασή του ο κ. Καραΐσκος.

Ποιος ήταν ο Λάμπρος Παπαδήμας

Γεννήθηκε το 1939 στη Λαμία. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως ιατρός – χειρουργός και επί σειρά ετών διετέλεσε διευθυντής των χειρουργικών κλινικών των Νοσοκομείων Γιαννιτσών (1969-1972) και Λαμίας (1972-1989).

Την περίοδο 1978 – 1982, ήταν για δύο συνεχείς θητείες πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Ειδικευμένων Νοσοκομειακών Ιατρών.

Από το 1980 υπήρξε μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Λαϊκού Νοσοκομείου. Ήταν από τους εμπνευστές και δημιουργούς του ΕΣΥ.

 

Εξελέγη δήμαρχος Λαμίας τρεις φορές για τρεις συνεχόμενες τετραετίες (1982, 1986, 1990) και διετέλεσε Πρόεδρος της ΤΕΔΚ (1983-1990), μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕΔΚΕ και πρόεδρος της Κοινοπραξίας Ελληνικών Δήμων για την Ευρώπη (1990 – 1993), ενώ υπήρξε ο πρώτος Έλληνας δήμαρχος που αναδείχθηκε σε θέση αντιπροέδρου της Ένωσης Δήμων και Περιφερειών Ευρώπης (CCRE) την περίοδο 1988 – 1990.

Επί δημαρχίας του, στήθηκε το άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη στην κεντρική Πλατεία Λαού της Λαμίας.

Το 1993 παραιτήθηκε από δήμαρχος Λαμίας και εξελέγη βουλευτής Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ. Επανεξελέγη το 1996, 2000 και 2004. Διετέλεσε υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (1996 – 1998 και 2001-2004) και υπουργός Υγείας και Πρόνοιας (1998 – 2000).

Στις 30 Ιουνίου 1996, στο 4ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ εξελέγη για πρώτη φορά μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και το Μάρτιο του 1999, στο 5ο συνέδριο, καθώς και τον Οκτώβριο του 2001, στο 6ο συνέδριο, εξελέγη εκ νέου μέλος της ΚΕ.

Απεβίωσε στις 31 Μαρτίου 2015.

Πηγή: https://www.lamiareport.gr/

Previous Post

Βόλεϊ – Α.Ο. Λαμίας: Προστέθηκε στο τεχνικό τιμ ο Θανάσης Κατσιγιάννης

Next Post

Γ’ Εθνική – μπαράζ ανόδου: Πέτυχε τη πρώτη νίκη η Στυλίδα – Τα αποτελέσματα σε 4ο και 6ο όμιλο

Next Post
Γ’ Εθνική – μπαράζ ανόδου: Πέτυχε τη πρώτη νίκη η Στυλίδα – Τα αποτελέσματα σε 4ο και 6ο όμιλο

Γ' Εθνική - μπαράζ ανόδου: Πέτυχε τη πρώτη νίκη η Στυλίδα - Τα αποτελέσματα σε 4ο και 6ο όμιλο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανακοίνωσε Ντε Λα Φουέντε ο Ολυμπιακός

Ανακοίνωσε Ντε Λα Φουέντε ο Ολυμπιακός

13 Αυγούστου 2022
Παναθηναϊκός: Έναν μήνα εκτός ο Σένκεφελντ

Παναθηναϊκός: Έναν μήνα εκτός ο Σένκεφελντ

13 Αυγούστου 2022
Τέλος ο Χρήστος Αραβίδης από τον Λεβαδειακό

Τέλος ο Χρήστος Αραβίδης από τον Λεβαδειακό

13 Αυγούστου 2022
Europa League: Τα ζευγάρια των play off

Europa League: Τα ζευγάρια των play off

13 Αυγούστου 2022
Conference League: Τα ζευγάρια των play off

Conference League: Τα ζευγάρια των play off

13 Αυγούστου 2022
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LIVE ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Τηλ: 22310 28289

© 2021 Radio NET 101,9 All rights reserved. Κατασκευή & Φιλοξενία Ιστοσελίδων 19CLOUDS

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΒΟΛΛΕΥ
  • AUTO-ΚΙΝΗΣΗ
  • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
  • LIVE ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© 2021 Radio NET 101,9 All rights reserved. Κατασκευή & Φιλοξενία Ιστοσελίδων 19CLOUDS

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist