Επανάσταση στο ποδόσφαιρο: Η FIFA φέρνει την τεχνητή νοημοσύνη στο οφσάιντ!

61 0

Η FIFA δοκιμάζει την τεχνητή νοημοσύνη σε περιπτώσεις οφσάιντ, φέρνοντας την επανάσταση στο χώρο του ποδοσφαίρου!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των «Times», οι αξιωματούχοι της FIFA συζητούν με τρεις εταιρείες, οι οποίες θα αρχίσουν νέα φάση δοκιμών στις αρχές του νέου έτους, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ένα προηγμένο σύστημα στο ποδόσφαιρο για περιπτώσεις οφσάιντ.

Στόχος των διοικούντων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου είναι το σύστημα να είναι έτοιμο για χρήση στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 ενώ σκοπός της νέας τεχνολογίας είναι να βοηθήσει τους διαιτητές στο VAR να αποφασίσουν πιο άμεσα και με μεγαλύτερη ακρίβεια αν σε μία φάση υπάρχει ή όχι οφσάιντ.

Με πιο απλά λόγια, το νέο ημι-αυτοματοποιημένο σύστημα θα είναι ικανό να «βγάλει» μία απόφαση σε μερικά δευτερόλεπτα, το οποίο σημαίνει πως δεν θα υπάρχουν οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται με τη χρήση του VAR. Το νέο σύστημα θα χρησιμοποιεί αυτόματη ανίχνευση της μπάλας, παρακολούθηση των άκρων των παικτών με βάση αλγόριθμους και θα παράγει τρισδιάστατα μοντέλα στη θέση του ποδοσφαιριστή.

Μάλιστα, η νέα τεχνολογία θα έχει την ικανότητα να ανιχνεύει την στιγμή που η μπάλα φεύγει απ’ τα πόδια του ποδοσφαιριστή, αλλά και το σημείο που βρίσκεται ο επιτιθέμενος την ίδια ώρα.

Οι «Times» αναφέρουν πως η FIFA ολοκληρώνει μία συμφωνία για ένα -χαμηλότερου κόστους- σύστημα VAR προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε χαμηλότερες κατηγορίες, όπου δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για μεγάλες δαπάνες.

Πηγή: https://www.sportime.gr/

Related Post

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *