ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΣΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. ΘΕΟΔΩΡΟ ΛΙΒΑΝΙΟ

91 0

ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΣΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. ΘΕΟΔΩΡΟ ΛΙΒΑΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ Ο.Τ.Α. Α΄ ΒΑΘΜΟΥ.

Κύριε Υφυπουργέ,

Στο άρθρο 75, παρ.2 του Ν.4745/2020 προβλέφθηκε η δυνατότητα διεξαγωγής των Αρχαιρεσιών για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων των υπαλλήλων των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού στα Υπηρεσιακά και Πειθαρχικά Συμβούλια μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Για την ενεργοποίηση της διάταξης αυτής προβλέπεται η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δηλώνει απερίφραστα, ότι αντιτίθεται σε κάθε μορφή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, καθώς θεωρούμε, ότι πρόκειται για διαδικασία που δεν προάγει την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, δεν συμβάλλει στην ανάπτυξη της δημοκρατίας στους χώρους δουλειάς και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να διασφαλίσει την διαφάνεια που απαιτείται σε έναν τόσο κορυφαίο συμμετοχικό θεσμό.
Δεδομένων δε των συνθηκών, που συνδέονται με την εξέλιξη της πανδημίας και λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος, ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις έχει δοθεί παράταση θητείας αιρετών οργάνων, όπως στην περίπτωση των Διοικήσεων των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ζητάμε:
Να παραταθεί η θητεία των αιρετών Μελών των Υπηρεσιακών και Πειθαρχικών Συμβουλίων κατά τρόπο τέτοιο, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους και να απέχει το Υπουργείο Εσωτερικών από κάθε προσπάθεια υλοποίησης διαδικασιών ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, που μόνο απαξίωση συνεπάγεται για τους εργαζόμενους και τον θεσμό των αιρετών εκπροσώπων τους.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Νίκος Τράκας Βασίλης Πετρόπουλος

Related Post

Αρχίζουν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια Ανεξαρτησίας: Οι υψηλοί καλεσμένοι – το σημερινό πρόγραμμα – η διεθνής απήχηση

Posted by - Μάρτιος 24, 2021 0
Με 200 γαλανόλευκες σημαίες έχει στολιστεί το Σύνταγμα για τις εορταστικές εκδηλώσεις για τη 200ή επέτειο από την κήρυξη της Ελληνικής…

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *