Εμβόλιο: Ποιοι θα κάνουν τρίτη δόση – Οι επίσημες ανακοινώσεις

159 0

Οι ανακοινώσεις για την τρίτη δόση του εμβολίου
Ηλικιωμένα άτομα τα οποία φιλοξενούνται σε Μονάδες Φροντίδας, όσοι είναι άνω των 60 ετών αλλά και οι υγειονομικοί συστήνεται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πανδημία, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Όπως ανακοινώθηκε, η αναμνηστική δόση όπως ονομάζεται, θα είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική και η πλατφόρμα θα ανοίξει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η τρίτη δόση χορηγείται ήδη από τις 14 Σεπτεμβρίου στους ανοσοκατεσταλμένους ενώ ακολουθούν άμεσα και οι άλλες 3 κοινωνικές ομάδες που ανακοινώθηκαν.

Σε ότι αφορά στους ηλικιωμένους, η ομάδα άνω των 60 ετών έχει τα κριτήρια που δείχνουν ότι χρειάζεται ενίσχυση με τρίτη δόση, σημείωσε η Μαρία Θεοδωρίδου, ενώ εξήγησε ότι τα αντισώματα μειώνονται 6 μήνες μετά τον εμβολιασμό γι αυτό προτείνεται να γίνει η τρίτη δόση 6 με 8 μήνες μετά.

Η τρίτη δόση των εμβολίων θα είναι με mRNA εμβόλιο, δηλαδή Pfizer ή Moderna, για τα άτομα που έχουν λάβει δύο δόσεις mRNA βασικού εμβολιασμού, δυο δόσεις εμβολίου AstraZeneca ή μια δόση εμβολίου Johnson & Johnson.

Πηγή: https://www.ethnos.gr/ellada/174790_embolio-poioi-tha-kanoyn-triti-dosi-oi-episimes-anakoinoseis

Related Post

Ράλι Ακρόπολις: Ιστορική στιγμή με ειδική διαδρομή στο Σύνταγμα -Κλειστό το κέντρο, όλες οι πληροφορίες

Posted by - 9 Σεπτεμβρίου 2021 0
Σήμερα όλα τα βλέμματα του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού στρέφονται στην Ελλάδα. Το Ράλι Ακρόπολις μετά από αρκετά χρόνια που παρέμεινε…

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *