Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής μετά την πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου να συναντήσει τους υποψηφίους για την ηγεσία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ανδρέας Λοβέρδος συνομίλησε χθες το βράδυ τηλεφωνικά με τον πρώην πρωθυπουργό. Φέρεται μάλιστα να ρώτησε ευθέως τον κ. Παπανδρέου αν επιδιώκει με αυτή την κίνηση να αναβάλει τις διαδικασίες εκλογής νέου αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ. Ενα σενάριο το οποίο απέρριψε κατηγορηματικά ο πρώην πρωθυπουργός. Στο ερώτημα Λοβέρδου τότε προς τι αυτή η πρωτοβουλία που πήρε, η απάντηση που έλαβε τηλεφωνικώς δεν ήταν ξεκάθαρη. Οπως φαίνεται θα ξεκαθαρίσουν περισσότερα, όταν συνομιλήσουν εκ νέου – απόψε – μέσω zoom.
Ο Α. Λοβέρδος φέρεται πάντως να ξεκαθάρισε στον κ. Παπανδρέου ότι πρέπει όλοι οι πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή ο ίδιος, ο Ευ. Βενιζέλος και ο Κώστας Σημίτης να διασφαλίσουν την ενότητα, αλλά και τη σοβαρότητα της διαδικασίας, κάτι που είπε και χθες στην ομιλία του στη Χαλκίδα.
Δεν αποσύρει υποψηφιότητα ο Ανδρουλάκης
Το ιδανικό σενάριο για όσους συνομιλούν με τον Γ. Παπανδρέου, θα ήταν η απόσυρση όλων των υποψηφίων, πλην Λοβέρδου. Να συγκρουστούν δηλαδή οι δύο υποψηφιότητες με «καθαρή πολιτική ταυτότητα» όπως έλεγαν, υποδεικνύοντας εμμέσως και στο Νίκο Ανδρουλάκη να μην επιμείνει σε αυτή τη φάση. Ωστόσο, από το περιβάλλον του ευρωβουλευτή διαμηνύουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι ο ίδιος υποψήφιος.
Συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη μιλώντας στο iefimerida.gr ήταν κατηγορηματικοί: Δεν υπάρχει περίπτωση να αποσυρθεί από την υποψηφιότητά του. «Εχει ξεκινήσει μια διαδικασία που πρέπει να σεβαστούμε. Η ενότητα των κομμάτων ενισχύεται από τον σεβασμό στις θεσμικές λειτουργίες τους» πρόσθεταν από το επιτελείο Ανδρουλάκη.
Δεν κάνει πίσω ο Γερουλάνος
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο Γ. Παπανδρέου μίλησε τηλεφωνικά και με τον Παύλο Γερουλάνο με τον οποίο συναντάται αυτή την ώρα. Στην πρώτη επικοινωνία που είχαν χθες, ο κ. Γερουλάνος φέρεται να ξεκαθάρισε στον πρώην πρωθυπουργό, ότι δεν προτίθεται να κάνει πίσω στην υποψηφιότητά του.
Θα επιμείνει «μέχρι τέλους» ο Καστανίδης
Το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε μέσω zoom και με τον Χάρη Καστανίδη. Πληροφορίες του iefimerida.gr αναφέρουν ότι ο κ. Καστανίδης διεμήνυσε στον πρώην πρωθυπουργό ότι δεν αποσύρει την υποψηφιότητά του. «Θα επιμείνει μέχρι τέλους» λένε συνεργάτες του.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει ξεκινήσει από χθες ραντεβού και τηλεφωνήματα. Εχει συναντήσει τον γραμματέα της ΚΕ Μανώλη Χριστοδουλάκη διά ζώσης, ενώ σήμερα θα συναντήσει και τον Παύλο Χρηστίδη.