ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΟΕΒΕΜ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

174 0

Απερίγραπτη η αγανάκτηση και η απογοήτευση στον Εμπορικό Κόσμο μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για την λειτουργία των καταστημάτων λιανικής με τη μέθοδο του «clickaway» αποκλειστικά και μόνο. Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Μαγνησίας έχει δηλώσει την κάθετα αντίθετη γνώμη της για αυτή την μέθοδο από τις πρώτες κιόλας ανακοινώσεις του Νοεμβρίου και έχει εκφράσει τη θέση της σε όλους τους Βουλευτές του Νομού Μαγνησίας για αυτό το φλέγον ζήτημα.

Ήδη έχει χαθεί χρόνος και μάλιστα πολύτιμος, τη στιγμή που η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων πλησιάζει, δηλαδή χάνεται η περίοδος με το μεγαλύτερο τζίρο για τον εμπορικό κόσμο. Δεν είναι σε καμία περίπτωση δυνατή η λειτουργία καταστημάτων λιανικής με τη μέθοδο του «clickaway». Οι Μικρομεσαίοι στην πλειοψηφία τους δεν έχουν ηλεκτρονικά καταστήματα για να προβάλλουν τα προϊόντα τους. Θα βγουν τα προϊόντα στο δρόμο; Ο κόσμος θα στέκεται σε μια ουρά πεζοδρομίου; Θα είναι ανθρώπινη αυτή η εικόνα; Οι λέξεις «δοκιμάζω», «φοράω», «προβάρω» είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις αγορές ειδών λιανικής, ειδικά με τα υποδήματα και τα ενδύματα. Δεν πρόκειται να δουλέψουν με αυτό τον τρόπο τα καταστήματα λιανικής! ΄

Ήδη μετά από δέκα χρόνια κρίσης, ο εμπορικός κόσμος και ιδιαίτερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δοκιμάζονται για ακόμα μία φορά, με κλειστά ταμεία και έξοδα που «τρέχουν». Μέσα σε αυτό τον κόσμο υπάρχει πλήθος επαγγελματιών που προσπαθούν να τακτοποιούν τις υποχρεώσεις τους (π.χ. ασφαλιστικές, φορολογικές κτλ), έσοδα δηλαδή που εισπράττει το Κράτος. Με ποιο τρόπο θα μεριμνήσει η Πολιτεία για την επιβίωση των επιχειρήσεων αυτών; Με την εφαρμογή μιας μεθόδου εντελώς νέας, άγνωστης και ανεφάρμοστης για τους Μικρομεσαίους; Αυτές οι τακτικές μόνο σε αδιέξοδο μπορούν να οδηγήσουν. Την επόμενη μέρα οι Μικρομεσαίοι θα έχουν αφανιστεί και η επιβίωση των οικογενειών τους θα είναι αβέβαιη. Ο δείκτης φτώχειας και ανεργίας θα εκτοξευθούν.

Παγώστε τις ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές τώρα! Παγώστε την καταβολή ενοικίου τώρα! Διαγράψτε οφειλές της περιόδου του lockdown! Στηρίξτε τους Μικρομεσαίους τώρα!

Ανοίξτε τις επιχειρήσεις και επιβάλλετε κανόνες υγειονομικούς και μέτρα ασφαλείας. Μην ενισχύετε τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Μην κλείνετε οριστικά τους Μικρομεσαίους!

Καλούμε τους Κυβερνητικούς Βουλευτές του Ν.Μαγνησίας να αναλάβουν τις ευθύνες γιατί αύριο θα μας βρουν μπροστά τους!

Related Post

Πέτσας: Ρεβεγιόν με έως 9 άτομα από 2 οικογένειες -Ανοίγουν αύριο οι υπηρεσίες μανικιούρ-πεντικιούρ

Posted by - 14 Δεκεμβρίου 2020 0
Δεν θα αλλάξουν οι ώρες της απαγόρευσης μετακινήσεων παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς Ανοίγουν οι υπηρεσίες περιποίησης…

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *