Δεν άντεξε το σύστημα τηλεκπαίδευσης

46 0

Πρεμιέρα με… προβλήματα σήμερα για το σύστημα τηλεκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, καθώς, σύμφωνα με καταγγελίες γονέων, η ψηφιακή πλατφόρμα πέφτει συνεχώς, με αποτέλεσμα οι μαθητές να έχουν σοβαρά προβλήματα στην παρακολούθηση των μαθημάτων.

Γονείς μίλησαν στον ραδιοσταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» και κατήγγειλαν προβλήματα σε σχολεία της Πάτρας, των Γρεβενών και σε πολλά σχολεία της Αττικής.

Από τις καταγγελίες προκύπτει ότι σε τάξη 20 μαθητών μόνο τέσσερις μπόρεσαν να συνδεθούν, ενώ κάποιοι γονείς που έχουν παιδιά και στο γυμνάσιο και στο λύκειο κατήγγειλαν ότι δεν μπορούν να συνδεθούν και τα δύο ταυτόχρονα.

Να σημειωθεί ότι από σήμερα είναι υποχρεωτική η τηλεκπαίδευση λόγω κορωνοϊού για τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας.

Η έναρξη των μαθημάτων έχει οριστεί στις 08:00 για τα λύκεια και στις 08:30 για τα γυμνάσια και κάθε διδακτική ώρα διαρκεί 40 λεπτά.

Έτσι το πρόγραμμα των λυκείων θα ολοκληρώνεται στις 13:40 και των γυμνασίων στις 14:10.

Να σημειωθεί πως χθες το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης εξέδωσε ανακοίνωση καλώντας τους χρήστες των τηλεπικοινωνιακών δικτύων να αποφεύγουν τη χρήση διαδικτυακών εφαρμογών ψυχαγωγίας κατά τις ώρες αιχμής, δηλαδή από τις 09:00 π.μ. έως τις 18:00 μ.μ., επειδή με τον τρόπο αυτό δημιουργείται η απαιτούμενη διαθεσιμότητα στα δίκτυα για την αποτελεσματική λειτουργία εφαρμογών τηλεκπαίδευσης και τηλεργασίας.

Πηγή: www.zougla.gr

 

Related Post

Τοποθέτηση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα για την πορεία υλοποίησης των πρόσφατων μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων και για την έκτακτη ενίσχυση των ευάλωτων συμπατριωτών μας

Posted by - 19 Νοεμβρίου, 2020 0
Το Οικονομικό Επιτελείο υλοποιεί, με ταχύτητα, συνέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη, τα μέτρα που πρόσφατα εξαγγέλθηκαν. Πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, συνολικού ύψους…

Τέλη κυκλοφορίας: Ερχεται η ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων -Πώς θα λειτουργεί η πλατφόρμα, «τσουχτερά» τα πρόστιμα

Posted by - 23 Νοεμβρίου, 2020 0
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία καταβολής των ποσών που προβλέπουν τα τέλη κυκλοφορίας 2021. Η ΑΑΔΕ δημοσιοποίησε έναν αναλυτικό…

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *