ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

109 0

ΤοΤμήμα Ψηφιακών Συστημάτων (ΨΣ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τοΙνστιτούτου SmartMaterialsResearchInstitute του Πανεπιστημίου SouthernFederalUniversity, RostovonDon, Russia,(http://nano.sfedu.ru/) προχώρησαν σε σύναψη μνημονίου συνεργασίας με πρωτοβουλίατων Prof. Dr. AlexanderSoldatov, ScientificDirectorκαι του Καθηγητή Ηλία Σάββα του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων και Κοσμήτορα της Σχολής Τεχνολογίας.

 

ToSmartMaterialsResearchInstituteεξειδικεύεταισταλεγόμεναέξυπναυλικά (smartmaterials) ταοποία αποτελούν έναν από τους θεμέλιους λίθους για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ανθρωπότητας. Αναπτύσσουν τεχνικές νανο-σχεδιασμού της ατομικής δομής του υλικού σε μεγέθη νανο-κλίμακας με χρήση υπολογιστικών μεθόδων και στη συνέχεια σύνθεση των σχεδιασμένων υλικών και νανο-διάγνωσης των ατομικών, ηλεκτρονικών και μαγνητικών δομών τους. Η χρήση υπολογιστικών τεχνικών για την επιτάχυνση και την αποτελεσματικότερη διερεύνηση των παραπάνω προβλημάτων θα αποτελέσει το ερευνητικό πεδίο της συνεργασίας. Προς αυτή την κατεύθυνση θα μελετηθούν και θα διερευνηθούν τεχνικές HighPerformanceComputingαλλά και Κβαντικού Υπολογισμού (QuantumComputing).

Η συνεργασία αυτή των δύο φορέων αναμένεται να είναι αμοιβαία ωφέλιμη, συμβάλλοντας στην έρευνα ανάπτυξης ταχύτερων υπολογιστικών τεχνικών σε περιβάλλοντα υπολογιστικών νεφών αλλά και κβαντικών υπολογιστικών μηχανών.

Επιπρόσθετα η συνεργασία περιλαμβάνει και ανταλλαγές τόσο μελών ΔΕΠ όσο και φοιτητών μεταξύ των δύο φορέων, ανάπτυξη κοινών προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών και τέλος από κοινού επίβλεψη διδακτορικής και μετα-διδακτορικής έρευνας.

Related Post

Ο Θέμης Χειμάρας εισηγητής της μεγάλης επενδυτικής συμφωνίας με την “ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ”

Posted by - 11 Μαρτίου 2021 0
Ο Βουλευτής Φθιώτιδας ορίστηκε εισηγητής στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που αφορά στη μεγάλη επενδυτική συμφωνία του Ελληνικού…

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Δημόσια Διαβούλευση για την εκπόνηση του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2021-2027»

Posted by - 24 Φεβρουαρίου 2021 0
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης εκκινούν ευρύ δημόσιο διάλογο, μέσω ηλεκτρονικής διαβούλευσης, με στόχο τη διαμόρφωση…

Τηλεδιάσκεψη του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα με εκπροσώπους φορέων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με θέμα: «Η τρέχουσα κατάσταση και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας σε περιφερειακό επίπεδο»

Posted by - 14 Απριλίου 2021 0
Ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, θα πραγματοποιήσει αύριο, Πέμπτη 15 Απριλίου, τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Παραγωγικών…

Γεώργιος Κοτρωνιάς: ΓΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛ. ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ (ΚΑΙ ΟΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΕΜΒΟΛ. ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝ. ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ)

Posted by - 18 Ιανουαρίου 2021 0
O Βουλευτής Γεώργιος Κοτρωνιάς με Αναφορά του προς τον Υπουργό Υγείας και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, ζητά να συμπεριληφθούν οι…

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *