Χρήστος Σταϊκούρας: 7 νέες κλίνες ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

92 0

Μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση των κτιριακών εργασιών, παραδίδονται σήμερα προς λειτουργία επτά (7) νέες κλίνες ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Όπως έχει τονιστεί, πρωτοβουλίες σαν αυτές, ειδικά μέσα σε συνθήκες πανδημίας, αποτελούν κορυφαίο παράδειγμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις Διοικήσεις και το προσωπικό της 5ης ΥΠΕ και του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, που εργάστηκαν εντατικά, για να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα η ανάπτυξη των νέων κλινών.

Κλίνες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, που προστίθενται στις υπάρχουσες 28 διαμορφωμένες, και με τη συμβολή του Υπουργείου Οικονομικών.

Όλες οι νέες κλίνες ΜΕΘ έχουν μόνιμο χαρακτήρα, συνεπώς μιλάμε για μια ουσιαστική αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και για μία πολύ σημαντική παρακαταθήκη για τη Λαμία, τη Φθιώτιδα, και τη Στερεά Ελλάδα.

Το επόμενο στοίχημα που καλούμαστε να κερδίσουμε είναι η στελέχωση του Νοσοκομείου και των κλινών, με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Στην κατεύθυνση αυτή, σε σχετική επικοινωνία που είχα με τον Υπουργό Υγείας, δρομολογείται άμεσα η προκήρυξη 14 θέσεων μονίμου ιατρικού και 33 θέσεων επικουρικού παραϊατρικού – νοσηλευτικού προσωπικού, για το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

Είμαι βέβαιος πως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, με τη συνδρομή μας και σε συνεργασία με τη Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ και του Νοσοκομείου, θα συνεχίσει να εργάζεται προς την κατεύθυνση περαιτέρω αναβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

Νοσοκομείο που φιλοδοξούμε να το καταστήσουμε ισχυρό κόμβο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, προς όφελος των πολιτών.

Related Post

Κανάλια Πύργου Υπάτης : Νέος αγωγός υδροδότησης – Άφθονο νερό, χωρίς διακοπές, για χιλιάδες κατοίκους της περιοχής

Posted by - Φεβρουάριος 1, 2021 0
Αναβάθμιση της ποιότητας και εξοικονόμηση πόσιμου νερού στα χωριά της περιοχής  Ολοκληρώνεται το έργο που θα λύσει ένα χρόνιο πρόβλημα…

«ΜΑΖΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ»: 254 χλμ περιοδεία αγάπης από το Μαρτίνο έως την Σπερχειάδα με χιλιάδες έτοιμα γεύματα και τόνους τροφίμων

Posted by - Δεκέμβριος 25, 2020 0
Άλλη μια μεγάλη περιοδεία αγάπης, σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, υλοποιώντας αδιάκοπα και παρά τις…

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *