Ένα ακόμα άλμα προς την… αιωνιότητα πραγματοποίησε ο σπουδαίος Αρμάντ Ντουπλάντις, ο οποίος έγραψε ξανά ιστορία στο άλμα επί κοντώ, αυτήν τη φορά μπροστά στο κοινό της πατρίδας του! Ο 26χρονος Σουηδός υπεραθλητής πέρασε τα 6,28μ. στο Diamond League της Στοκχόλμης, καταρρίπτοντας το προηγούμενο δικό του παγκόσμιο ρεκόρ του και αποδεικνύοντας ότι δεν έχει… ταβάνι.
Ο Ντουπλάντις εξασφάλισε με άνεση την πρώτη θέση στο αγώνισμα με επίδοση στα 6 μέτρα και αμέσως μετά δοκίμασε την τύχη του στο δυσθεώρητο ύψος των 6,28μ. Με το κοινό να φωνάζει το όνομά του και να δημιουργεί μοναδική ατμόσφαιρα, ο Μόντο πέταξε κυριολεκτικά πάνω από τον πήχη πραγματοποιώντας ακόμα ένα αδιανόητο ρεκόρ.
Πρόκειται για το δωδέκατο παγκόσμιο ρεκόρ που καταρρίπτει ο ίδιος! Τον Φεβρουάριο του 2020 πέρασε τα 6,17 μ. καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Ρενέ Λαβιλενέ που κρατούσε απ’ το 2016 και μέσα σε μία πενταετία έχει ανεβάσει το ρεκόρ κατά 11 εκατοστά!
Στις 28 Φεβρουαρίου 2025 είχε περάσει τα 6,27μ στο μίτινγκ του Κλερμόν Φεράν.
Στον ίδιο αγώνα, ο Εμμανουήλ Καραλής δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και έμεινε στην όγδοη θέση με 5,60μ.
Πηγή: https://www.ethnos.gr/