Αποκλεισμός πλατειών για τα κορονοπάρτι – Ανακοινώσεις ενόψει για Πάσχα

52 0
Απαντήσεις για τα κορονοπάρτι σε Κυψέλη, Παγκράτι κα άλλες πλατείες έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κι αναφέρθηκε και στο Πάσχα

Ηκυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, έδωσε απαντήσεις στο γιατί η Αστυνομία δεν επενέβη στα κορονοπάρτι που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο στην Κυψέλη, το Περιστέρι και σε άλλες πλατείες σε ολόκληρη τη χώρα.

Συγκεκριμένα η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε πως η Αστυνομία δεν μπορεί να να υποκασταστήσει την κοινωνική συνείδηση, ενώ τόνισε ότι μια παρέμβαση της Αστυνομίας σε κάποια από τις πλατείες που παρατηρήθηκε συγχρωτισμός, θα μπορούσε να οδηγήσει σε επεισόδια και ακόμη μεγαλύτερη διασπορά.

Παράλληλα, η κ. Πελώνη έκανε έκκληση στους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα, ενώ τόνισε πως θα γίνουν αντίστοιχες προσπάθειες όπως στην πλατεία Βαρνάβα, όπου αναπτύχθηκαν δυνάμεις της Αστυνομίας, και σε άλλες πλατείες, προκειμένου να αποτραπούν οι συγκεντρώσεις των πολιτών. Ωστόσο υπογράμμισε πως η παρουσία της Αστυνομίας είναι διακριτική.

Σημειώνεται πως κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως θα υπάρξει αποκλεισμός κι άλλων σημείων, όπου πραγματοποιούνται συναθροίσεις, παρόμοιες δηλαδή κινήσεις με αυτές που έγιναν στην πλατεία Βαρνάβα. Οπως μετέδωσε η Σοφία Φασουλάκη για το OPEN TV, η κυβέρνηση αναμένεται να λειτουργήσει προληπτικά για την αποφυγή παρόμοιων γεγονότων στο μέλλον, με αποκλεισμούς πλατειών από νωρίς το απόγευμα, σε μέρη δηλαδή που υπάρχει ενημέρωση για συνάθροιση κόσμου.

Παράλληλα, από την κυβέρνηση αναφέρουν πως σε αυτά τα πάρτι στις πλατείες δεν συγκεντρώνονται μόνο άτομα νεαρής ηλικίας για να διασκεδάσουν αλλά και άτομα τα οποία θέλουν να προκαλέσουν επεισόδια και για αυτό το λόγο βάζουν κάδους στους δρόμους προκειμένου να αποτρέψουν τη διέλευση των αστυνομικών.

Ανακοινώσεις για το «Πάσχα στο χωριό» εντός της εβδομάδας

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για το άνοιγμα των μετακινήσεων εν όψει του Πάσχα, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών η κυρία Πελώνη προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες και ζήτησε απ’ όλους να «μην προτρέχουμε». Σε κάθε περίπτωση υπογράμμισε ότι «διαπιστώνεται, ωστόσο, μια τάση σταδιακής, αλλά αργής αποκλιμάκωσης, που απεικονίζεται τόσο  στο δείκτη θετικότητας όσο και στον δείκτη αναπαραγωγής του ιού»

Σε ό,τι αφορά στα πρακτικά της επιτροπής των λοιμοξιολόγων χαρακτήρισε «ανεπιτυχή» την προσπάθεια της αντιπολίτευσης να πείσει πως η κυβέρνηση χειραγωγεί την επιτροπή και επανάλεβε ότι: «Η Επιτροπή εισηγείται και η κυβέρνηση αποφασίζει». Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο να δοθούν τα πρακτικά της Επιτροπής στη δημοσιότητα, απάντησε: «Τα πρακτικά, αν δίνονταν στη δημοσιότητα, θα πολιτικοποιούσαν μια συζήτηση που είναι αμιγώς επιστημονική και δεν βοηθούν τους επιστήμονες να κάνουν καλά τη δουλειά τους».

Τέλος στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών η κυρία Πελώνη διευκρίνισε ότι η Ελλάδα θέλει να έχει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τους γείτονες. «Επιδιώκουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία και αποκλιμάκωση της έντασης. Το περιστατικό αφορά τη γαλλική πλευρά. Στόχος μας είναι να αναζητηθούν προοπτικές για θετική ατζέντα και το κομμάτι αυτό προωθήθηκε κατά την επίσκεψη του κ. Δένδια στην Άγκυρα», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: https://www.ethnos.gr/politiki/154245_apokleismos-plateion-gia-ta-koronoparti-anakoinoseis-enopsei-gia-pasha

Related Post

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *