Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας: Πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου 25ης Μαρτίου 1821

73 0

Ο Εορτασμός της Εθνικής Επετείου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021, σύμφωνα με το αρ. 20666/18-03-2021 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών .

Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας αυτής, θα λάβουν χώρα στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, οι παρακάτω εκδηλώσεις :

 

Α. Σημαιοστολισμός  – Φωταγώγηση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου σύμφωνα με το 20671/18-03-2021 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών

α) Γενικός Σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια, από την ογδόη πρωινή ώρα της 23ης έως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2021.

β) Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων Καταστημάτων, των Ο.Τ.Α των καταστημάτων των ΝΠΔΔ,  καθώς και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2021.

γ) Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, καλούμε τους πολίτες  να αναρτήσουν την ελληνική σημαία στις οικίες τους .

 

Β. Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

α) Ομιλίες στο πλαίσιο της σημασίας που προσδίδεται στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, στους μαθητές των σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, στους υπαλλήλους των Δημοσίων Υπηρεσιών, των Οργανισμών του Δημοσίου Δικαίου κλπ.

 

Γ. Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

΄Ωρα   07.30:  Χαρμόσυνες  κωδωνοκρουσίες  όλων  των Εκκλησιών  της πόλης.

Ώρα   08.00: Έπαρση της Σημαίας στο Περιφερειακό  Κατάστημα και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου .

Ώρα   10.30:  Πέρας προσέλευσης επισήμων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Ώρα 10.30: Τέλεση Επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών .

Μετά τη Δοξολογία, θα ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την εκπρόσωπο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας , κα Ευαγγελοπούλου – Τσελή Αναστασία .

Έπειτα, κατά την οικεία τάξη, ο Ιερός Κλήρος, οι Αρχές και το Εκκλησίασμα, θα μεταβούν με επίσημη πομπή στο Μνημείο του Αθανασίου Διάκου (Καλύβα Μπακογιάννη), όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση .

Στη συνέχεια , σύμφωνα με την αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.17974/22.03.2021 ΚΥΑ (ΦΕΚ 1119/τ.΄Β/22.03.2021) θα πραγματοποιηθεί στον Ανδριάντα του Αθανασίου Διάκου στην ομώνυμη πλατεία, κατάθεση στεφάνων  από τους κ.κ. :

  • Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης
  • Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων
  • Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
  • Ανώτερο Διοικητή Φρουράς
  • Δήμαρχο Λαμιέων
  • Εκπροσώπους Κοινοβουλευτικών Κομμάτων

Μετά την κατάθεση των στεφάνων θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ανακρουσθεί ο  Εθνικός Ύμνος .

Λήξη τελετής και αποχώρηση επισήμων.

Ώρα 18.30 :  Υποστολή της Σημαίας στο Περιφερειακό Κατάστημα

 

 

 Παρακαλούνται να ρυθμίσουν την Πέμπτη 25η Μαρτίου 2021 :

 

  • Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας, τα σχετικά με τις ιεροτελεστίες .
  • Η Φρουρά Λαμίας, την απόδοση τιμών και εγκατάσταση μικροφωνικών-μεγαφωνικών συσκευών στον Ανδριάντα του Αθανασίου Διάκου στην ομώνυμη πλατεία.
  • Η Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας, την τήρηση της τάξης  μέσα και έξω από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό .
  • Ο Δήμος Λαμιέων, τον σημαιοστολισμό της πόλης και την ανάρτηση του Προγράμματος στα κεντρικότερα σημεία αυτής, για να λάβει γνώση το κοινό.

           

 

 

 

Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοΐού COVID-19, οι φετινές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου, θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων  .

Related Post

Ανακοίνωση Ιεράς Μητροπόλεως

Posted by - 6 Νοεμβρίου 2020 0
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος ανακοινώνεται ότι οι προγραμματισμένες για σήμερα πνευματικές, ποιμαντικές και φιλανθρωπικές δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν κανονικά τηρουμένων…

Παρουσίαση του Περιφερειακού Προγράμματος Στερεάς Ελλάδας 2021-2025 από τον Περιφερειάρχη, κ. Σπανό και διαβούλευση με τους Δήμους της Στερεάς Ελλάδας

Posted by - 23 Δεκεμβρίου 2020 0
Τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε η 12η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, με βασικό θέμα της…

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *