Αιμοδοσία – μια πράξη Αγάπης-Κυριακή 1 Νοεμβρίου Πνευματικό Κέντρο Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Ν. Άμπλιανης Λαμίας

97 0

Η Αιμοδοσία είναι μια πράξη αγάπης που απορρέει από τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, ο οποίος δια της λογχευθείσης πλευράς Του επί του Τιμίου Σταυρού ζωογονεί με το Πανάγιο και Αίμα Του, κάθε άνθρωπο που μεταλαμβάνει σε κάθε Θεία Λειτουργία και μεταγγίζει την αληθινή Ζωή. Προέκταση της Θείας Οικονομίας  είναι η δική μας έμπρακτη εφαρμογή της αγάπης προς τον πλησίον. Δυστυχώς, όμως και εμείς οι Χριστιανοί που οφείλουμε να ομοιάσουμε με τον «Αιμοδότη» Χριστό μας, αδιαφορούμε και δεν δίνουμε ελπίδα και ζωή σε συνανθρώπους μας.

 

          Η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση  και με την ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών πραγματοποιεί εθελοντική αιμοδοσία , με σκοπό την ενίσχυση της Αιμοληψίας της τοπικής μας κοινωνίας. Οι ανάγκες για αίμα σήμερα καλύπτονται οριακά.

 

          Στην προσπάθεια μας αυτή καλούμε όλους τους αιμοδότες, αλλά και όσους για πρώτη φορά θέλουν να βοηθήσουν στην προσπάθεια αυτή της τοπικής μας Εκκλησίας, να προσέλθουν την Κυριακή 1 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Ν. Άμπλιανης Λαμίας και να προσφέρουν αίμα.

 

          Κινητή μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας θα βρίσκεται εκεί από τις 10 έως τη 1 το μεσημέρι. Επίσης όποιος θέλει να προσφέρει και δεν μπορεί να παραστεί την Κυριακή μπορεί να προσέλθει  στο τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας (καθημερινά 9.00-13.00 και απογεύματα Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 18.00 με 20.00 όπως και το Σάββατο 10.00-13.00 το μεσημέρι) και να προσφέρει για την Τράπεζα Αίματος της Ιεράς Μητροπόλεως.

 

     Θα τηρηθούν όλα τα πρoβλεπόμενα μέτρα υγειονομικού πρωτοκόλλου COVID-19.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Related Post

Κορωνοϊός: Τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για επικείμενους εμβολιασμούς και εκστρατεία ενημέρωσης

Posted by - 4 Δεκεμβρίου, 2020 0
Αντικείμενο ο σχεδιασμός για τους επικείμενους εμβολιασμούς αλλά και η εκστρατεία ενημέρωση πολιτών. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει, το…

«Το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, το ΕΚΑΒ Λαμίας, το Αστυνομικό Μέγαρο και τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες επισκέφθηκε ο Θέμης Χειμάρας».

Posted by - 4 Ιανουαρίου, 2021 0
«Το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, το ΕΚΑΒ Λαμίας, το Αστυνομικό Μέγαρο και τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες επισκέφθηκε ο Θέμης Χειμάρας». Πηγη https://www.facebook.com/503668739739159/posts/3293024514136887/

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *