Την απόκτηση του Βασίλη Σουρλή με συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους ανακοίνωσε η ΑΕΛ. Ο 23χρονος μέσος είναι πολυταξιδεμένος, παρά το νεαρό της ηλικίας του. Ο Σουρλής ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού κι έχει αγωνιστεί στην ολλανδική Φορτούνα Σιτάρντ, τον Αστέρα Τρίπολης, την πολωνική Ρακόβ και τη Λαμία.
Η ανακοίνωση της ΑΕΛ
«Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Βασίλη Σουρλή, για τον επόμενο χρόνο.
Ο Βασίλης Σουρλής (1,84) είναι 23 ετών (γεννημένος στις 16 Νοεμβρίου 2002) και αγωνίζεται ως κεντρικός μέσος. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του πορεία στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού, με τις οποίες ξεχώρισε από πολύ μικρή ηλικία για την αγωνιστική του ωριμότητα, την τεχνική του κατάρτιση και την ηγετική του φυσιογνωμία στον χώρο του κέντρου.
Το 2020 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την ΠΑΕ Ολυμπιακός και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα σε ηλικία μόλις 17 ετών, υπό τις οδηγίες του Πέδρο Μαρτίνς, στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ.
Συνολικά κατέγραψε 15 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού μεταξύ αυτών και στο διπλό προκριματικό νοκ άουτ παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Νέφτσι Μπακού, ενώ ήταν βασικό στέλεχος της Β’ ομάδας (Ολυμπιακός Β’) στη Super League 2, με 32 εμφανίσεις 5 γκολ και 2 ασίστ τη διετία 2021/23.
Το πρώτο μισό της σεζόν 2022/23 αγωνίστηκε ως δανεικός στην ολλανδική Φορτούνα Σιτάρντ (3 συμμετοχές), ομάδα της Eredivisie, αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες από το υψηλό επίπεδο του ολλανδικού πρωταθλήματος, κλείνοντας την χρονιά και πάλι στον Ολυμπιακό Β’.
Το 2023 μεταγράφηκε στον Αστέρα Τρίπολης συμμετέχοντας σε 19 παιχνίδια. Την περασμένη σεζόν 2024/25 έπαιξε σε 17 παιχνίδια με την φανέλα της Λαμίας. Σε διεθνές επίπεδο, υπήρξε επί σειρά ετών βασικό στέλεχος των Εθνικών Ομάδων Παίδων, Νέων και Ελπίδων της Ελλάδας, μετρώντας συνολικά πάνω από 30 συμμετοχές με το εθνόσημο.
Τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια της ΑΕΛ και του ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες με τη βυσσινί φανέλα».
Πηγή: https://www.zougla.gr/