ΘΕΜΑ: «Ένταξη των απολυμένων της ΛΑΡΚΟ στα Προγράμματα απασχόλησης και καταβολή έκτακτου οικονομικού βοηθήματος για την κάλυψη εισοδήματος που έχει χαθεί επειδή έχει καθυστερήσει η Κυβέρνηση την ενεργοποίηση τους και επειδή δεν γίνονται οι προβλεπόμενες απαλλαγές στην παρακράτηση ΦΜΥ»
Κύριοι
Η στάση της Κυβέρνησης είναι απαράδεκτη επί της αρχής.
Με πρόσχημα την «ολοκλήρωση της μεταβίβασης της ΛΑΡΚΟ σε νέο ιδιοκτήτη» και για την «νομιμοποίηση» των απολύσεων των εργαζομένων της, υπήρξαν πλειάδα δεσμεύσεων από την Κυβέρνηση του τύπου «έχουμε εξασφαλίσει το σύνολο των εργαζομένων και βιώσιμη λύση για την ΛΑΡΚΟ». Μάλιστα, σε μία νύχτα δημοσιεύτηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση και στην συνέχεια, επίσης σε μία νύχτα, συζητήθηκε και ψηφίστηκε σχετική Τροπολογία.
11 Μήνες μετά και κάτω από την λήξει και του επιδόματος ανεργίας, επιβεβαιώνεται και πάλι ο σοφός λαός μας. «Φάτε μάτια ψάρια και κοιλιά περίδρομο»:
• Η μεταβίβαση της ΛΑΡΚΟ σε νέο ιδιοκτήτη «ναυάγησε». Από την ματαίωση της διαδικασίας και μετά «μην τον είδατε τον Παναή». Η «βιώσιμη λύση» μετατράπηκε σε πλιάτσικο.
• Εδώ και 11 Μήνες με ευθύνη σας είναι σε εκκρεμότητα νομοτεχνικές ρυθμίσεις που θα απεγκλωβίσουν εκατοντάδες απολυμένους από την ανεργία. Οι απολυμένοι εδώ και 11 Μήνες είναι σε αναμονή δημοσίευσης της σχετικής ΚΥΑ. Για αυτή την σχετική ΚΥΑ, σε σχετικές κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Καραγκούνης 2 φορές από τα έδρανα της Βουλής έχει απαντήσει ότι έχει ολοκληρωθεί. Όμως μέχρι και σήμερα δεν έχει δημοσιευτεί.
Ο εμπαιγμός ξεπέρασε κάθε όριο.
Διεκδικούμε:
• Δημοσίευση της σχετικής ΚΥΑ άμεσα.
• Καταβολή έκτακτου οικονομικού βοηθήματος για την κάλυψη του εισοδήματος που με δική σας ευθύνη είμαστε άνεργοι.
• Καταβολή έκτακτου οικονομικού βοηθήματος για την κάλυψη εισοδήματος που με δική σας ευθύνη δεν εφαρμόζονται οι σχετικές απαλλαγές στην παρακράτηση ΦΜΥ.
Με αγανάκτηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο