Η Μπαρτσελόνα και η Παρί Σεν Ζερμέν εξασφάλισαν τα πρώτα δύο εισιτήρια για την ημιτελική φάση του Champions League καθώς ξεπέρασαν τα εμπόδια της Ντόρτμουντ και της Άστον Βίλα, αντιστοίχως.
Η πρόκρισή τους όμως δεν ήρθε με εύκολο τρόπο, μολονότι είχαν αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα μετά τα παιχνίδια της προηγούμενης εβδομάδας. Η Ντόρτμουντ επικράτησε με 3-1 της Μπαρτσελόνα, που πέρασε χάρη στο 4-0 του πρώτου αγώνα, ενώ η Άστον Βίλα, που βρέθηκε να χάνει με 0-2, νίκησε με 3-2, σκορ όμως που δεν ήταν αρκετό για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Παρί. Στα ημιτελικά η Μπάρτσα θα παίξει με τον νικητή του Ίντερ – Μπάγερν (2-1 το πρώτο ματς), ενώ η Παρί θα αναμετρηθεί με τον νικητή του Ρεάλ – Άρσεναλ (0-3 το πρώτο ματς).
Στο Μπέρμιγχαμ η Παρί άρχισε ιδανικά το παιχνίδι καθώς προηγήθηκε στο 11′ με τον Χακίμι, ενώ στο 28′ με γκολ του Μέντες έγραψε το 0-2 και το 1-5 συνολικό σκορ. Κι όμως η Άστον Βίλα έκανε ένα σπουδαίο come back. Μείωσε στο 34′ με τον Τίλεμανς, ισοφάρισε στο 55′ με τον ΜακΓκιν και βρέθηκε μπροστά στο σκορ (3-2) με τον Κόνσα στο 58′. Αν μάλιστα δεν ήταν ο Ντοναρούμα, η αγγλική ομάδα θα είχε ισοφαρίσει το συνολικό σκορ με κεφαλιά του Τίλεμανς στο 60′ και με πλασέ του Ασένσιο σε τετ α τετ στο 70′. Οι Χωριάτες που έκαναν υπερπροσπάθεια, έχασαν ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία στο 94′ με τον Μάατσεν.
Στο Ντόρτμουντ, η Μπορούσια πίστεψε στο… θαύμα. Στο 11′ και στο 49′ ο Γκιρασί έφεραν τους Βεστφαλούς στο 2-0, όμως ένα αυτογκόλ του Μπενσεμπαϊνί στο 54′, έδωσε ανάσα στην Μπαρτσελόνα που μέχρι εκείνη τη στιγμή τα είχε βρει σκούρα. Ο Γκιρασί πάντως, που βρέθηκε σε καταπληκτική βραδιά, πέτυχε χατ-τρικ στο 76′ διαμορφώνοντας το 3-1. Μάλιστα η Ντόρτμουντ σκόραρε ακόμα μία φορά με τον Μπραντ στο 79′ αλλά το τέρμα ακυρώθηκε για οφσάιντ. Η ομάδα του Χάνσι Φλικ κατόρθωσε να ελέγξει τον ρυθμό στο φινάλε φτάνοντας στην πολυπόθητη πρόκριση.
Αποτελέσματα – Σκόρερ
Ντόρτμουντ – Μπαρτσελόνα 3-1 (11′, 49′, 76′ Γκιρασί – 54′ Μπενσεμπαϊνί αυτ.) / 0-4 το πρώτο ματς
Άστον Βίλα – Παρί Σεν Ζερμέν 3-2 (34′ Τίλεμανς, 55′ ΜακΓκιν, 58′ Κόνσα – 11′ Χακίμι, 28′ Μέντες) / 1-3 το πρώτο ματς
Πηγή: https://www.ethnos.gr/