Ο ΠΑΟΚ ήταν ισοπεδωτικός απέναντι στην ΑΕΚ, την οποία νίκησε με 94-69, κάνοντας πολύ καλή εμφάνιση και σουτάροντας με εκπληκτικά ποσοστά πίσω από τα 6.75 μ. και πλέον η προημιτελική σειρά έγινε 1-1.
Έτσι η πρόκριση στα ημιτελικά θα κριθεί στα Άνω Λιόσια και τη «Sunel Arena», ανάμεσα στους δύο αντιπάλους, οι οποίοι πλέον στρέφουν την προσοχή τους στις ευρωπαϊκές μάχες που δίνουν απέναντι σε Μπιλμπάο και Ναντέρ.
Ο ΠΑΟΚ είχε σε εκπληκτική μέρα τους Ρέινολντς, Κατσίβελη και Κρούζερ, οι οποίοι είχαν 17, 16 και 15 πόντους αντίστοιχα. Για την ΑΕΚ ο μόνος που διασώθηκε από το «ναυάγιο» ήταν ο Τάκερ που είχε 19 πόντους σε 30 λεπτά συμμετοχής. Για την ΑΕΚ ο μόνος που διασώθηκε από το «ναυάγιο» ήταν ο Τάκερ που είχε 19 πόντους σε 30 λεπτά συμμετοχής. Τρομερό τρίτο δεκάλεπτο από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος «βομβάρδισε» την ΑΕΚ από τη γραμμή των τριών πόντων.
Οι ασπρόμαυροι κυριάρχησαν καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, με το κομβικό σημείο του αγώνα να είναι στην τρίτη περίοδο, όταν ο ΠΑΟΚ εκτόξευσε την διαφορά πάνω από τους 20 πόντους. Το Game 3 της σειράς είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 27 Απριλίου στις 17:15, λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των δύο ομάδων.
Ο Δικέφαλος του Βορρά μπήκε εξαρχής συγκεντρωμένος στο παιχνίδι και έτοιμος για να πάρει τη νίκη, φτάνοντας τη διαφορά στο πρώτο δεκάλεπτο μέχρι και το +16 (24-8). Η πρώτη περίοδος τελείωσε με τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ 27-17.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ΑΕΚ αντέδρασε και προσπάθησε να επιστρέψει στο ματς με τους Χέιλ και Κουζμίνσκας να κάνουν το 31-29, δίνοντας την αίσθηση πως θα δούμε ντέρμπι στο υπόλοιπο του παιχνιδιού, με την άμυνα της Ένωσης ωστόσο να χαλάει και πάλι στη συνέχεια του δεύτερου δεκαλέπτου. Το σκορ του ημιχρόνου ήταν 41-33 υπέρ του ΠΑΟΚ, ο οποίος οικοδόμησε και πάλι μια διαφορά κοντά στο διψήφιο.
Στη τρίτη περίοδο ο ΠΑΟΚ ήταν ισοπεδωτικός διαλύοντας την ΑΕΚ, πίσω από τα 6.75μ. Χαρακτηριστικό είναι πως στο πρώτο πεντάλεπτο της περιόδου, οι «ασπρόμαυροι» σούταραν με το εκπληκτικό 6/7 πίσω από τα 6,75μ., με τους Περσίδη, Μπάρτλεϊ, Κρούζερ και Ρέινολντς (3) να σκοράρου πίσω από τη γραμμή των τριών πόντων. Το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε με τον ΠΑΟΚ στο +20 (71-51), έχοντας τελειώσει ουσιαστικά την υπόθεση νίκη.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 27-17, 41-33, 71-51, 94-69
ΠΑΟΚ (Καντσελιέρι): Άπσον 9 (3 ριμπάουντ), Περσίδης 3 (6 ριμπάουντ), Μπάρτλεϊ 11 (2/6 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Ρέινολντς 17 (3/3 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Κρούζερ 15 (2/3 τρίποντα), Χέντερσον 3, Φόρεστερ 8, Ιατρίδης, Κατσίβελης 16 (3/7 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Σκουλαριώτης 3, Παπαδάκης 9 (5 ριμπάουντ), Αντετοκούνμπο
ΑΕΚ (Σάκοτα): Γκρέι 11 (1/1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ), Χαμπ 7 (1/6 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Νετζήπογλου 2, Γκόλντεν 3, Τάκερ 19 (2/4 τρίποντα), Σκορδίλης 1, Καράμπελας (3 ασίστ), Φλιώνης 3, Κουζμίνσκας 9 (2/4 τρίποντα), Κουζέλογλου 4, Χέιλ 10 (1/6 τρίποντα, 4 κλεψίματα)
Πηγή: https://www.in.gr/