Η πρώτη αποχώρηση προπονητή απ’ την Euroleague είναι γεγονός. Ο Σάσα Ομπράντοβιτς αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της Μονακό.
Οι δύο πλευρές έλυσαν τη συνεργασία τους το απόγευμα της Δευτέρας (18/11) όπως ανακοίνωσαν οι Μονεγάσκοι. Η Μονακό χώρισε με τον 55χρονο προπονητή λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων από την αρχή της σεζόν επιβεβαιώνοντας τα δημοσιεύματα και τις φήμες των τελευταίων ωρών. Η ήττα από τη Λε Μαν την Κυριακή (17/11) αποτέλεσε τη «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» καθώς υπήρξαν έντονες αποδοκιμασίες από τους φίλους της ομάδας.
Ο Ομπράντοβιτς ανέλαβε τη Μονακό τον Δεκέμβριο του 2021 και κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Γαλλίας (2023, 2024), ενώ οδήγησε τον σύλλογο για πρώτη φορά σε Final 4της Euroleague το 2023. Ο Μανουτσάρ Μαρκοϊσβίλι αναλαμβάνει υπηρεσιακός προπονητής μέχρι να βρεθεί ο διάδοχος.
Πηγή: https://www.ethnos.gr/