Στην εκδήλωση του 6ου Γυμνασίου Λαμίας με θέμα ”Η γυναίκα στην Επανάσταση του 1821” (φώτο)

95 0

Ο Δήμος Λαμιέων, το Σωματείο «Φίλοι του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης, ο Εξωραϊστικός – Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Λαμίας, ο Όμιλος Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους – Γ.Α.Κ. Φθιώτιδας συνδιοργάνωσαν εκδήλωση για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση με θέμα :

«Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821», στο προαύλιο του 6ου Γυμνασίου Λαμίας (Πέτρινο) το απόγευμα της Δευτέρας (14/6). Τηρήθηκαν παράλληλα όλα τα υγειονομικά μέτρα κατά του Covid -19:

Αναλυτικά μίλησαν οι:

· Βασιλική Λάζου, ιστορικός – διδάσκουσα τμήματος Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ με θέμα «Εν πολέμω. Οι γυναίκες στην επανάσταση του 1821 και στον αγώνα της ανεξαρτησίας»

· Ξανθή Κουτσογιάννη, ποιήτρια – πολιτισμολόγος με θέμα «Η θέση της γυναίκας του ’21 στην κοινωνία της εποχής»

· Ειρήνη Πασχαλίδη, φιλόλογος με θέμα «Η γυναίκα στη λογοτεχνία και τον πολιτισμό κατά την ελληνική επανάσταση του 1821»

Την εκδήλωση συντόνισε η Σοφία Βακιρτζηδέλη, βιβλιοθηκονόμος – προϊσταμένη τμήματος Γ.ΑΚ. Φθιώτιδας.

Παρευρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας, επίσης από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η Σοφία Αγγελοπούλου – Παπανικολάου, η πρώην βουλευτής ΝΔ Φθιώτιδας Ελένη Μακρή-Θεοδώρου, το στέλεχος ΚΙΝΑΛ και επικεφαλής της παράταξης ”Πατρίδα μας η Στερεά” Κατερίνα Μπατζελή, ο αντιδήμαρχος Λαμιέων και υπεύθυνος δημόσιας υγείας Παναγιώτης Στασινός, ο πρώην δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης, η πρώην αντιδήμαρχος Βίβιαν Αργύρη, ο πρόεδρος λογιστών-φοροτεχνικών Φθιώτιδας – Ευρυτανίας Λεωνίδας Κωστόπουλος, ο πρώην πρόεδρος Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Αλέξανδρος Διαμαντάρας, ο δημοτικός σύμβουλος για θέματα εκπαίδευσης Θανάσης Παπαχρήστος και η περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας Ελένη Μπενιάτα. 

Related Post

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *