Κυριακή , 19 Νοεμβρίου 2017
Home / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / Πολιτική / Τσίπρας: Η Ελλάδα αποτελεί σημαντική ευκαιρία για επενδύσεις

Τσίπρας: Η Ελλάδα αποτελεί σημαντική ευκαιρία για επενδύσεις

Πρόσκληση στον αραβικό κόσμο να σπεύσει να αξιοποιήσει τη σημαντική επενδυτική ευκαιρία που προσφέρει σήμερα η Ελλάδα, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την εναρκτήρια ομιλία του στη δεύτερη Ευρω-Αραβική Διάσκεψη, η οποία πραγματοποιείται, σήμερα και αύριο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

«Υπάρχει η βεβαιότητα ότι η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση, η Ελλάδα έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα της κρίσης» και αυτό δεν το δείχνουν μόνον οι αριθμοί είπε ο κ. Τσίπρας, για να προσθέσει πως η Ελλάδα «αποτελεί μια κρίσιμη γεωπολιτικά χώρα και ιδιαίτερα ελκυστικό επενδυτικό προορισμό».

«Η Ελλάδα αποτελεί σημαντική ευκαιρία για επενδύσεις και παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή», σημείωσε ο κ Τσίπρας σε μια εποχή που υπάρχει ανάγκη διαλόγου και αναβάθμισης της συνεργασίας της Ευρώπης με τον Αραβικό κόσμο.

Παράλληλα, σημείωσε πως η χώρα μας έχει ιστορικούς δεσμούς με τον αραβικό κόσμο και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομική συνανάπτυξη, τη συνεργασία και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.

Στο επίκεντρο οι γεωπολιτικές εξελίξεις στις δύο περιοχές και η αναζήτηση συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών, της ναυτιλίας, των επενδύσεων και της εκπαίδευσης.

Με αφορμή την Διάσκεψη ο πρωθυπουργός θα έχει διαδοχικές συναντήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου:

  • 12:00 με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη
  • 13:00 με τον πρωθυπουργό της Μάλτας, Τζόσεφ Μουσκάτ, και στις
  • 14:00 με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για την Ενεργειακή Ένωση, Μάρος Σέφτσοβιτς οι οποίοι θα λάβουν μέρος στις εργασίες της συνόδου.

 

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Friend: tai game mobile,tai game dao vang,