Πέμπτη , 14 Δεκέμβριος 2017
Home / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / Οικονομία / Τα επόμενα βήματα μετά την επικύρωση της τεχνικής συμφωνίας από το Eurogroup

Τα επόμενα βήματα μετά την επικύρωση της τεχνικής συμφωνίας από το Eurogroup

Η επόμενη ημέρα από το κλείσιμο της τεχνικής συμφωνίας, για την 3η αξιολόγηση, βρίσκει ικανοποιημένη την κυβέρνηση, που πρέπει να επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για τα προαπαιτούμενα και την ψήφιση των σχετικών νόμων, με χρονικό ορόσημο το επόμενο Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου.

Το κλείσιμο της αξιολόγησης είναι καλό μήνυμα προς τις διεθνείς αγορές, ανέφερε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ και προέβλεψε ότι η εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα θα γίνει τον Ιανουάριο, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ως προς την πορεία μείωσης του δημόσιου χρέους.

Η Αθήνα αναμένεται να επιδιώξει και νέα έξοδο στις αγορές από την αρχή του νέου έτους και μετά.

H συμφωνία προετοιμάζει το έδαφος για τις στρατηγικές συζητήσεις, που θα γίνουν την επόμενη χρονιά για το τέλος του προγράμματος, τόνισε ο επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.

Όλοι συμφωνούν πλέον ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά το πέρας των εργασιών του Eurogroup τη Δευτέρα.

Όπως τόνισε, αναφερόμενος στη γ’ αξιολόγηση, ήταν πολύ θετική η ανταπόκριση των θεσμών για το «κλείσιμο» της τεχνικής συμφωνίας.

Tο σύνολο των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους θα μειώσουν τη σχέση χρέους ως προς το ΑΕΠ κατά περίπου 25 ποσοστιαίες μονάδες ως το 2060, και τις μικτές χρηματοδοτικές ανάγκες προς το ΑΕΠ κατά περίπου έξι μονάδες σύμφωνα με τον ESM.

 

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, ΕΡΤ1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Friend: tai game mobile,tai game dao vang,