Δευτέρα , 20 Νοεμβρίου 2017
Home / Featured / Συναυλία με τους Musica Del Cuore στην Λαμία προς τιμήν της Μαρίας Κάλλας! (photos)

Συναυλία με τους Musica Del Cuore στην Λαμία προς τιμήν της Μαρίας Κάλλας! (photos)

Συναυλία με τους MUSICA DEL CUORE με τίτλο «Έζησα για την τέχνη, έζησα για τον έρωτα» με αφορμή την επέτειο των 40 χρόνων από το θάνατο της μοναδικής Μαρίας Κάλλας διοργάνωσε  η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για να τιμήσει τη μνήμη της αξέχαστης Ελληνίδας, την Παρασκευή 8-9-17 στο ισόγειο περιφερειακού καταστήματος στην Πλατεία Ελευθερίας. 

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συνδέεται άμεσα με την απόλυτη υψίφωνο που σφράγισε ανεξίτηλα με τη φωνή της τον εικοστό αιώνα, εφόσον η Κάλλας από την πλευρά της μητέρας της Eυαγγελίας, κόρης του Πέτρου Δημητριάδη και της Eυφροσύνης Λούρου, καταγόταν από τη Στυλίδα. 

Η Κάλλας στις 16 Σεπτεμβρίου 1977 πέρασε στο πάνθεο των αθανάτων ως μία γυναίκα που με την τέχνη της άγγιξε τα όρια του μύθου και με τη ζωή της την τραγικότητα των ηρωίδων που τόσο αγάπησε. Σήμερα, σαράντα χρόνια από το θάνατό της, λατρεύεται από εκατομμύρια φανατικούς θαυμαστές σε ολόκληρο τον κόσμο. Η καλύτερη όπερά της είναι η ίδια της η ζωή. Παραμυθένια και τραγική. Μια γυναίκα με ολύμπιο ταλέντο, η θρυλική ντίβα που έκανε και κάνει όλους τους Έλληνες υπερήφανους.

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας υπήρχε προβολή οπτικοακουστικού υλικού της ανυπέρβλητης Ντίβας, σε μορφή βίντεο και φωτογραφιών. Η σύλληψη της ιδέας και η γενική επιμέλεια του αφιερώματος είναι του Ιστορικού της Τέχνης Δρος Γεωργίου Κακαβά. Η ενδυματολογική επιμέλεια είναι του σχεδιαστή Μίλτου Μπαμπανίκου και τα κοσμήματα της εικαστικού Μαίρης Σαμόλη.

Το σχήμα Musica del  Cuore ιδρύθηκε το 2012. Έκτοτε ηAntonella Orefice και ο Neville Jason Fahy έχουν πραγματοποιήσει πολλές κοινές εμφανίσεις σε Ελλάδα(Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Athenaeum, Δημαρχείο Σαρωνικού, Κάστρο Χλεμούτσι, Αμαλιάδα, Τήνο, Σαρωνίδα, Γαλαξείδι) και Ιταλία (Teatro del Settecento, Circolo Lirico και Circolo Ufficiale di  Bologna). Απότο 2016 άρχισε η συνεργασία τους σε συναυλίες σε Ιταλία και Ελλάδα με τη μεσόφωνο Monica Minarelli (Villa Smeralda, Cento, Circolo Ufficiale di Bologna), η οποία από το 2017 είναι πλέον μόνιμο μέλος του Musica del Cuore (Athenaeum, Villa Serena di San Lazzaro, Πλατεία Φάρου στο Γαλαξείδι). Οι συμμετέχοντες Καλλιτέχνες: Monica Minarelli Μεσόφωνος , Antonella Orefice Υψίφωνος, Neville Jason Fahy Πιανίστας , Νταίζη Σεμπεκοπούλου Ηθοποιός, Hope Εικαστικός

Friend: tai game mobile,tai game dao vang,