Πέμπτη , 14 Δεκέμβριος 2017
Home / Featured / Στα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα την «Κούκλα’ στην Λαμία!(photos)

Στα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα την «Κούκλα’ στην Λαμία!(photos)

 • Το Σάββατο 18/11/17 στον Ισόγειο χώρο του Νεοκλασικού Μεγάρου της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας στη Λαμία στην Πλατεία Ελευθερίας, πραγματοποιήθηκαν  τα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα την «Κούκλα» που συνδιοργανώνουν το Παράρτημα Φθιώτιδας του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών  με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας Π.Ε. Φθιώτιδας για την ιστορία της κούκλας  από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα και τον ρόλο της στην ανατροφή του παιδιού και της οικογένειας .

  Κεντρική εκδήλωση της εβδομάδας με θέμα την « ΚΟΥΚΛΑ » είναι η Έκθεση από Κούκλες, παλιές και νεώτερες, με παραδοσιακές στολές και όχι μόνο, από τη συλλογή (συνολικά 2800 κούκλες από όλο τον κόσμο) της Βολιώτισσας κυρίας Μαρίας Βαγδούτη, η οποία παραβρέθηκε  στα εγκαίνια  και  παρουσίασε ένα τμήμα από την Συλλογή της, αλλά και θα παραμείνει στην Λαμία για όλη την διάρκεια της εβδομάδας για να ξεναγεί στον χώρο της Έκθεσης.
  Κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση των εγκαινίων ήταν  η κυρία Αικατερίνη Πολυμέρου- Καμηλάκη,τ. Διευθύντρια του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.
  Η Έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 και σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Φθιώτιδας θα προγραμματιστούν επισκέψεις τμημάτων Δημοτικών Σχολείων
  κατά σειρά προτεραιότητας.
  Δείτε φωτογραφικό υλικό από τα εγκαίνια της έκθεσης  όπου βρέθηκε το radio-net.gr
  • Παράλληλα με την ευγενική συνεργασία και του Τμήματος Οδηγών Λαμίας , την Τετάρτη 22/11 και ώρα  05.30μμ στον χώρο της Εστίας των Οδηγών που βρίσκεται παραπλεύρως του Μεγάρου της Περιφέρειας θα πραγματοποιηθεί δωρεάν σεμινάριο κατασκευής κούκλας που απευθύνονται κυρίως σε εκπαιδευτικούς και γονείς.
   Στον ίδιο χώρο την Κυριακή 19/11 και το Σάββατο 25/11 και ώρα 11.00πμ θα παρουσιαστεί
   παράσταση ολοκληρωμένου έργου σε κουκλοθέατρο , με ελεύθερη είσοδο για τα παιδιά.
Friend: tai game mobile,tai game dao vang,