Δευτέρα , 23 Οκτώβριος 2017
Home / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / Πολιτική / “Ρωγμές” στην κυβέρνηση λόγω ταυτότητας φύλου

“Ρωγμές” στην κυβέρνηση λόγω ταυτότητας φύλου

Τι άφησε πίσω της η ψήφιση του νομοσχεδίου. Δοκιμασία όχι μόνο μεταξύ κυβερνητικών εταίρων, αλλά και εσωκομματικές.

Σε φάση δοκιμασίας εισήλθε η κυβέρνηση χθες, καθώς παρά το γεγονός της ψήφισης του νομοσχεδίου για την αλλαγή ταυτότητα φύλου από την Ολομέλεια, η ηχηρή διαφοροποίηση του Πάνου Καμμένου και της πλειονότητας των βουλευτών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, οι οποίοι καταψήφισαν τη ρύθμιση για την αλλαγή ταυτότητας φύλου από τα 15 έτη, υπογράμμισε τις ιδεολογικές διαφορές μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.

Ο υπαρκτός προβληματισμός εντείνεται καθώς οι διαφοροποιήσεις αυτές ενδέχεται να πυκνώσουν, όσο εξαντλείται ο χρόνος της θητείας της κυβέρνησης και οι εκλογές έρχονται πιο κοντά.

Η χθεσινή ψηφοφορία παρά το ότι αποτιμάται θετικά από το Μαξίμου, αποτέλεσε «ηχηρό καμπανάκι» για ενδεχόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις στο μέλλον.

Τα «τραύματα», όμως, δεν περιορίζονται στους κυβερνητικούς εταίρους, αλλά και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας της καταψήφισης από την Γεωργία Γεννιά, αλλά και τις απουσίες των Μάρκου Μπόλαρη, Γιάννη Μιχελογιαννάκη και Τάσου Κουράκη, αν και η τελευταία οφειλόταν σε λόγους ασθενείας.

Θέμα κομματικής πειθαρχίας δεν τέθηκε, άρα δεν υπάρχει και θέμα διαγραφών, είναι όμως δεδομένο ότι η στάση που επέδειξαν ορισμένοι βουλευτές κατά την ψηφοφορία θα τεθεί προς συζήτηση στα κομματικά όργανα και την Κοινοβουλευτική Ομάδα το προσεχές διάστημα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, σε κάθε περίπτωση, θεωρούν ότι δεν τίθεται ζήτημα κυβερνητικής πλειοψηφίας και συνοχής, αφού είναι γνωστές οι διαφορές που υπάρχουν με τους Ανεξάρτητοι Έλληνες, σε μια σειρά ζητημάτων.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και τα σχόλια από το Μαξίμου, πηγές του οποίου σημείωναν ότι, «τελικά, μόνοι εκτεθειμένοι είναι όσοι προσπάθησαν να παίξουν παιχνίδια πολιτικών σκοπιμοτήτων, με αφορμή ένα ζήτημα αναγνώρισης και κατοχύρωσης ατομικών δικαιωμάτων».

«Το πολιτικό δίλημμα της εποχής εξακολουθεί να είναι ένα : με την πρόοδο για μία κοινωνία του 21ού αιώνα ή με τη συντήρηση και το σκοταδισμό», σημείωναν οι ίδιες πηγές.

Αυτή αποτελεί και την απάντηση στην κριτική που ασκείται από τη Νέα Δημοκρατία, για το ότι η κυβέρνηση βγήκε τραυματισμένη από την κοινωνία, «καθώς οι απόψεις της έρχονται σε αντίθεση με την μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας».

Σε κάθε περίπτωση, η χθεσινή ψηφοφορία δε δοκίμασε μόνο τις αντοχές των κυβερνητικών εταίρων, αλλά και της αντιπολίτευσης, με χαρακτηριστικότερο το παράδειγμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της οποίας υπήρξαν διαφοροποιήσεις και απουσίες, όπως και στην Ένωση Κεντρώων.

 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Friend: tai game mobile,tai game dao vang,