Κυριακή , 19 Νοεμβρίου 2017
Home / Featured / Πώς θα μοιραστεί το κοινωνικό μέρισμα

Πώς θα μοιραστεί το κοινωνικό μέρισμα

Kοινωνικό μέρισμα συνολικού ύψους 1,4 δισ. ευρώ θα δοθεί τελικά σε 4 εκατομμύρια πολίτες, όπως ανακοίνωσε χτες ο Αλέξης Τσίπρας με διάγγελμά του.

Ποιοι και πόσα θα πάρουν

720 εκατ. ευρώ θα διανεμηθούν με τη μορφή έκτακτης ενίσχυσης, αφορολόγητης και ακατάσχετης, προς περίπου 3,4 εκατομμύρια πολίτες.

Τα ποσά θα διανεμηθούν στα μέσα Δεκεμβρίου. Δικαιούχοι θα είναι και όσων τα νοικοκυριά διαθέτουν ακίνητη περιουσία με ανώτατο όριο σε κάθε περίπτωση τα 180.000 ευρώ.

315 εκατ. ευρώ θα φτάσει συνολικά το ποσό της επιστροφής της παράνομης παρακράτησης των εισφορών υγείας των συνταξιούχων, που αφορά την περίοδο Ιούνιος 2012-Ιούνιος 2016.

Τα ποσά θα δοθούν μαζί με την καταβολή της σύνταξης του Δεκεμβρίου, δηλαδή στα τέλη του τρέχοντος μηνός, ενώ υπολογίζεται ότι οι πρόσθετοι δικαιούχοι, όσοι δηλαδή υπερβαίνουν τα κριτήρια της παραπάνω περίπτωσης, φτάνουν περίπου τις 600.000.

360 εκατ. ευρώ θα δοθούν στη ΔΕΗ, ώστε να καλυφθεί το κόστος των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ωφέλειας, που συμπεριλαμβάνονται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Ετσι το κυβερνητικό στρατόπεδο θέλει να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ για τους καταναλωτές το επόμενο έτος, ενώ ταυτόχρονα θα ανοίξει ο δρόμος για περαιτέρω σημαντικές μειώσεις στο ρεύμα για τους πάνω από 300.000 δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Friend: tai game mobile,tai game dao vang,