Κυριακή , 19 Νοεμβρίου 2017
Home / LIFESTYLE / 'ΚΛΙΚ'... ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ / «Κλικ»…στην πόλη: Αυτοί που δεν μοιράζονται…λόγου Χάρη!

«Κλικ»…στην πόλη: Αυτοί που δεν μοιράζονται…λόγου Χάρη!

Κατευθύνουμε τη ματιά μας σε στιγμιότυπα που αναδεικνύουν αλλά και υπενθυμίζουν μέσα μας ομορφιές που προσπερνάμε στους ρυθμούς του σύγχρονου κόσμου.

Πρόσωπα, εικόνες, οτιδήποτε μπορεί να τραβήξει την  προσοχή μας με επίκεντρο το νόημα και το συναίσθημα που θα μας χαρίζει μια τέτοια φωτογραφική στιγμή.

Τρυφερότητα, ζεστασιά, ανθρωπιά, δύναμη, χαμόγελα και πολλά άλλα είναι εκείνα που με το φακό μας  επιθυμούμε να αποτυπώνουμε και να μοιραζόμαστε μαζί σας μέσα από ένα «Κλικ…στην πόλη»!

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα δείτε ακόμη και εσάς, με την άδειά σας   πάντα,  για δημοσίευση στο website του Radio NET 101,9.

Μπες στον κόσμο του ΝΕΤ με ένα… «κλικ»!

*Δείτε όλα τα «κλικ» στην υποκατηγορία «Κλικ»…στην πόλη του Lifestyle

15νλ

Το «κλικ» με τον Χάρη Ρώμα και τον μικρό Γιώργο έγινε στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας στην παράσταση «Ο Μαγικός Κόσμος του Σκρουτζ»σ’ ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο όπου μοιράζονται μια αγκαλιά και τη χαρά στον απόηχο της παράστασης. 

Πλήθος κόσμου από μικρούς και μεγάλους στην πιο αγαπημένη ίσως, συγκινητική ιστορία του Καρόλου Ντίκενς όπου ο Σκρουτζ αλλάζει από τα τρία πνεύματα, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Βλέποντας τον εαυτό του στους τρεις χρόνους ο Σκρουτζ κατανοεί ότι χρειάζεται να αλλάξει γιατί τρομάζει με το τέλος του κι από τη δυστυχία που έχει προκαλέσει στις ζωές των άλλων με την κακή συμπεριφορά του, την τσιγκουνιά και την απληστία του.

Κάθε φορά που βλέπω την ταινία «Το Πνεύμα των Χριστουγέννων» συγκινούμαι μέχρι που δακρύζω. Την ίδια συγκίνηση ένιωσα και στην παράσταση με τα απανωτά μηνύματα όπου ο Χάρης Ρώμας προσάρμοσε και στη σύγχρονη πραγματικότητα με τη διασκευή του. Οι στίχοι του τραγουδιού δια χειρός Χάρη Ρώμα στο φινάλε αντηχούν ακόμη στ’ αυτιά μου «Κι αν με ρωτάς τη γνώμη μου γι’ αυτούς που δεν μοιράζονται σου απαντώ με σιγουριά στον κόσμο δεν χρειάζονται»

Αυτός ο στίχος σε συνδυασμό με τη φράση στο σημείωμά του στο πρόγραμμα της παράστασης: «Διδάξτε τα παιδιά σας να διεκδικούν αλλά και να μοιράζονται», με κράτησε άυπνη όλη νύχτα να συλλογίζομαι.

Πιστεύω πως οι παλαιότερες γενιές έχουν γερά στο πετσί τους την αίσθηση της προσφοράς και την ενσυναίσθηση του να μοιράζονται. Σε νεότερες γενιές έχω αμφιβολίες κατά πόσο ο ατομικισμός υπερισχύει πάμπολλες φορές, καθώς μεγάλο μέρος σε αυτές γαλουχήθηκε με τη φράση » εσύ τον εαυτό σου να κοιτάς. Πάνω από όλα να κάνεις ότι θες  για το συμφέρον σου». Ανήκω σε μια γενιά όπου πρόλαβε να ακούσει  απ’ τους γονείς,  να πιπιλάνε τ’ αυτιά στην κυριολεξία, να σκέφτεσαι τους άλλους και να σέβεσαι, σε υπερβολικό βαθμό ίσως . Στο πέρασμα του χρόνου αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει ένα ισχυρό εφόδιο στις αποσκευές μου που εξαρτάται από τη θέλησή μου κάθε φορά να το ενεργοποιήσω. 

Ο νους μου είναι στα παιδιά. Κατά πόσο στις αποσκευές τους μπαίνουν τα κατάλληλα εφόδια για το δίκιο τους μεν σε αυτό τον κόσμο αλλά και κατά πόσο περνάει στο πετσί τους το λεγόμενο «επί πτωμάτων αν χρειαστεί» από τα ερεθίσματα που κυριαρχούν στον κόσμο.

Αυτοί που δεν μοιράζονται.. λόγου Χάρη  το σημερινό «κλικ» στην πόλη.  Σκέφτομαι πως η μεγαλύτερη δυστυχία  θα μπορούσε να είναι, να μην χρειάζεσαι στον κόσμο επειδή δεν έμαθες να μοιράζεσαι ή δεν το θέλησες αφού το έμαθες. 

O Χάρης Ρώμας σε δήλωση του στο Radio NET είπε: «Έργα σπουδαία σαν κι αυτά του Καρόλου Ντίκενς  δεν διδάσκουν μόνο τα μικρά παιδιά αλλά και τους μεγάλους ,τους επαναφέρουν πάλι  στον ίσιο δρόμο, στο δρόμο της πραγματικής αρετής». Δείτε τη δήλωση στη σελίδα Facebook Radio NET.

Δεν ξέρω αν ένα έργο από μόνο του είναι αρκετό γι’ αυτό, το βέβαιο είναι πως σου (ξανα) βάζει την πληροφορία στις αποσκευές σου.  Από κει κι έπειτα χρειάζεται να παλέψεις με τα θηρία στον εσωτερικό σου κόσμο για να μην γίνεις αρπαχτικό,  σε όποιο χρόνο και να το δεις αυτό, είναι τρομαχτικό.  Η μόνη φοβέρα που με σκιάζει…

η εικόνα του εξωφύλλου  είναι ο ανάποδος καθρέφτης του ζωγράφου και καλλιτέχνη Ρενέ Μαγκρίτ

κείμενα: Γιώτα Νάτσιου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Friend: tai game mobile,tai game dao vang,