Δευτέρα , 23 Οκτώβριος 2017
Home / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / Πολιτική / Η νέα αρχιτεκτονική της ευρωζώνης στη συνάντηση Τσίπρα-Τζεντιλόνι

Η νέα αρχιτεκτονική της ευρωζώνης στη συνάντηση Τσίπρα-Τζεντιλόνι

Κοινή ευρωπαϊκή δράση για ανάπτυξη, επενδύσεις και απασχόληση, ζητεί ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι, ο οποίος σήμερα θα βρίσκεται στην Κέρκυρα, για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Ιταλίας και θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο θα συζητήσουν, μεταξύ άλλων και για το μεταναστευτικό.

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Ελλάδας στις διαφαινόμενες αλλαγές στην Ευρώπη και την ευρωζώνη αναδεικνύεται μέσω των επαφών του πρωθυπουργού τόσο με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν όσο και με την σημερινή συνάντηση του με τον Ιταλό ομόλογό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη περίοδο η χώρα μας επικεντρώνεται στο ζήτημα της νέας Αρχιτεκτονικής για την Ευρωζώνη και την Ευρώπη. Η Ελλάδα σε αυτή τη διαδικασία φιλοδοξεί όχι μόνο να οικοδομήσει συμμαχίες αλλά παίζει και πρωταγωνιστικό ρόλο, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Η συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Πάολο Τζεντιλόνι έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί και θα ακολουθήσει στις 12:10 κοινή συνέντευξη τύπου. Η ολομέλεια του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας θα αρχίσει στις 12:45.

 

Πηγή: Α’ Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Friend: tai game mobile,tai game dao vang,